-->


Foto's en video's voorbije concerten

TED RUSSELL KAMP
Roots - Americana
donderdag 17 februari 2022

Country en singer-songwriters, het is niet meteen een winnende combinatie in onze contreien. Voeg echter een scheutje rock-'n-roll toe en je belandt bij de hippere americana van Wilco en Steve Earle. En Ted Russell Kamp. Af en toe lukt het voor een van die talrijke americanagroepen of countryboys en -girls uit de States om internationaal door te breken. Ted Russell Kamp is goed op weg. Hij toerde al veel in Europa en steekt binnenkort opnieuw de plas over. De man is een buitenbeentje want hij groeide nu eens niet op in een westerndecor maar in de suburbs van New York. Zijn eerste grote liefde was bovendien jazz.

Kamp begon met trompet. Hij volgde muzieklessen en nam er snel bas, gitaar en piano bij. Daarna belandde hij in uiteenlopende jazzbands. Na een tijd bekoelde Kamps liefde voor jazz. "Meer en meer drong het tot mij door dat mijn favoriete composities in se bluesnummers waren. Daarom liet ik de instrumentale jazz voor wat het was en begon ik te werken met vocalisten. Niet de muziek maar het verhaal stond nu centraal. Zo kwam ik terecht bij The heart of saturday night van Tom Waits, dat mijn favoriete album werd. Een singer-songwriter met een jazzband achter zich, dat leek me wat. Vandaar ging het richting blues, vroege New Orleans-jazz, folk en country. Op een bepaald punt kun je niet anders besluiten dan dat al deze stijlen onderling met elkaar verbonden zijn. Ik ontwikkelde een eigen aanpak op de grens van country, soul en pop."

Ondertussen bleef Kamp luisteren naar de meest diverse muziekjes. Van The Police tot Rush en van Muddy Waters tot Bob Dylan, The Band en Leon Russell, maar ook nog de jazz van Bob Brookmeyer en Paul Motian. Pas negen jaar na zijn debuut kwam hij op de proppen met een echt vervolg. Jazz moest daarop plaats ruimen voor americana. Met 250 optredens per jaar over heel Amerika kreeg die groep een zekere cultstatus. In die periode evolueerde Kamp van jazz naar country en rock. zijn album "NorthSouth" (2005) betekende voor hem een nieuw begin. Zijn grote voorbeelden waren nu Jackson Browne, Gram Parsons, Little Feat en de classic rock uit Los Angeles, de stad waar hij sindsdien vertoeft. Met zijn begeleidingsgroep Union Pacific dweilde hij daar alle bars af. Een jaar later verscheen "Nashville fineline" maar het was met "Divisadero" (2007) en "Poor Man's Paradise" (2008) dat Kamp erkenning kreeg op grotere schaal. De voor ‘Rootstime’ gerecenseerde platen opsommen zou heel wat ruimte innemen maar zijn dit jaar verschenen "Solitaire", ondertussen zijn 13e album, van Ted Russell Kamp, is weer een geweldige prachtplaat geworden, die Kamp kan toevoegen aan zijn indrukwekkend CV.

Ted Russell Kamp is naast soloartiest sinds 15 jaar ook zeer actief als bassist in de begeleidingsgroep van ‘Shooter Jennings’, als sessiemuzikant, als co-auteur songschrijver en als producer in zijn eigen opnamestudio ‘The Den’ voor albums van meerdere artiesten uit Los Angeles, Californië, Nashville, Tennessee en Austin, Texas. Voor zijn uitstekende basgitaarspel heeft hij in 2020 een terechte ‘Grammy Award’ gekregen voor zijn bijdrage aan het album "While I’m Living" van Tanya Tucker. Zijn live shows zijn memorabel en wondermooi, en we kijken alvast uit naar zijn komst naar onze 'Living Room' waarbij hij zijn nieuwe album "Solitaire" (zie recensie) komt voorstellen.

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Toegang Gratis - Vrije Gift voor de artiest

 

SHOVELIN STONE
Indiefolk-bluegrass-roots music!
donderdag 21 april 2022

Met wortels in de Colorado Rocky Mountains en een geluid dat uit de grond komt van Texas, is de muziek van Shovelin Stone bijna net zo uniek als de vriendschap waar het uit voortkomt. Een gedeelde passie voor old-time bluegrass is wat Makenzie en Zak samenbracht, maar het is de onwetende vreugde voor het moment en de obsessie voor de complicaties die het leven met zich meebrengt die het duo vooruit blijft stuwen. Met hartverwarmende teksten en een unieke muzikale compositie zal het indiefolk geluid dat uit deze twee voortkomt het publiek niet alleen aan het denken zetten, maar op hun voeten.

Met de toevoeging van de multi-getalenteerde bassist, cellist en mandolinespeler Russick Smith, en rockdrummer Brett Throgmorton, maakt Shovelin Stone zich op om hun tweede album uit te brengen, opgenomen diep in de Appalachian Mountains met Grammy winnende producer Chance McCoy van de Old Crow Medicine Show. Met liedjes over verlangen, liefde, en de honger om gehoord te worden in deze grote wereld, is het moeilijk om niet mee te gaan met deze vier op hun zoektocht naar succes. De weg is kronkelig, maar één ding is zeker: met Shovelin Stone aan het stuur wordt het een wilde rit.

De unieke karaktermix van de groep boeit op het podium en verbindt met publiek van alle leeftijden. Beïnvloed door traditionele old time Bluegrass en Folk, brengt Shovelin Stone zijn eigen versie van hun Colorado Americana. Vrolijke en sterke ritmes vermengd met stevige zangstemmen en akoestische breaks zorgen voor een helder en krachtig geluid.

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Toegang Gratis - Vrije Gift voor de artiest