-->


FERNANDO NERIS
DELTA BLUES
zaterdag 9 oktober 2021

Live presentatie van zijn laatste solo album: "The Tiny Crowd", opvolger van zijn album "Full Frontal Blues" uit 2017.
Fernando Neris is een Spaanse bluesman die sinds 2000 in België woont. Na verschillende bands te hebben geleid in Malaga en Leuven, startte hij in 2009 een soloproject met een nieuw akoestisch album. Het repertoire omvat liederen uit de vooroorlogse jaren (jaren '20 en '30) en een paar persoonlijke composities. Blind Lemon Jefferson, Robert Johnson, Blind Willie Johnson of Skip James zijn aanwezig in Fernando's slide en fingerpicking.

Fernando Neris (zang, akoestische gitaar, weissenborn & ukelele)

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Toegang Gratis - Vrije Gift voor de artiest

MARTHA FIELDS & MANU BERTRAND
AMERICANA
maandag 18 oktober 2021

Martha Fields (Texas, USA), is een prijswinnende singer/songwriter, en is momenteel op tour door Europa met haar band The Hot Shot Pickers, maar ook als een duo met de multi-instrumentalist, Manu Bertrand (dobro, mandoline, banjo, lap steel, enz). En zo zal ze ook komen optreden in onze 'Rootstime Living Room', en daar zijn we heel blij mee, want onze Texaanse troubadour belichaamt honderd jaar Country, Folk, Bluegrass en zelfs Rock'n'Roll geschiedenis, in een geest van authenticiteit en voelbare oprechtheid!

De band heeft in heel Europa gespeeld, van de UK tot Frankrijk, Spanje, Nederland, België, Italië, Zwitserland en Litouwen. Ze speelde op enkele van de meest prestigieuze Country / Americana festivals en podia in heel Europa zoals Southern Fried - Perth, Schotland, Country2Country, 02, Londen, UK, Craponne sur Arzon, Frankrijk, Glasgow Americana en vele anderen. Met haar levendige stem van emotionele puurheid en tomeloze energie is onze aanbeveling om dit duo niet te missen

Geboren met roots muziek in haar bloed, stamt ze af van een lange lijn van Appalachian muzikanten uit de heuvels van Oost Kentucky en West Virginia. Ze mixt de invloed van haar Texaanse vader met de Appalachian roots van haar moeder, in een gepassioneerde en opwindende kruising van genres. Als autodidact gitarist, begon al op jonge leeftijd liedjes te schrijven en deelde het podium met countrylegendes Ricky Lee Skaggs en Merle Travis.

Martha en Manu komen hun nieuwe album "Headed South" (zie recensie) presenteren dat pas is verschenen en waarvan 11 songs van de 12 door haar zelf zijn geschreven. Met dit album bereikte ze plaats #2 op de Euro Americana Chart en ook #11 op de Alt. Country Chart (VS). Dit zegt genoeg wat deze Amerikaanse Martha Fields allemaal in haar mars heeft, en waardoor ze al vele harten heeft veroverd. De van oorsprong ras-Texaanse staat live ook altijd garant voor een veelzijdig muzikaal feestje, want los van alle muzikale kwaliteiten weet ze ook een heerlijke amicale band te smeden met haar publiek en worden mooie eigen nummers aangevuld met bekende en onbekende songs van anderen, die dan steevast de 'Texas Martha - House of Twang behandeling' meekrijgen.

Martha Fields (vocals, songwriter, acoustic guitar), Manu Bertrand
(dobro, banjo, lap steel, resonator, mandolin, pedal steel)

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Toegang Gratis - Vrije Gift voor de artiest