-->


Foto's en video's voorbije concerten 

IAN SIEGAL SOLO (UK)
Blues / Roots / Americana
dinsdag 17 oktober 2023

In meer dan een kwart eeuw toeren is meermaals bekroonde Ian Siegal's mission statement nauwelijks veranderd: songs die echt zijn, shows die resoneren, vocalen die rauw worden geserveerd. Vandaag de dag wordt hij door velen beschouwd als de meest meeslepende Britse bluesartiest sinds de grote namen uit de jaren zestig.

Classic Rock noemt Siegal "a national treasuret", Amerika's bluesbijbel zegt "enorm talent" en MOJO magazine noemt hem "de slimste schrijver en meest magnetische bluesartiest in de UK". Hij heeft zijn muziek naar zo'n 50 landen gebracht en staat aan het hoofd van een prijzenkast met twee UK Blues Awards, 10 British Blues Awards, vier European Blues Awards, twee Mojo Blues Albums Of The Year en niet te vergeten drie nominaties voor de US Blues Music Awards - een ongekende nominatie voor een niet-Amerikaan. En dat is nog maar wat hij de afgelopen tien jaar op zijn naam heeft staan.

Siegal staat bekend als bluesman, maar dat is slechts één tint in het palet van een artiest die laveert tussen continenten, tijdperken en verwachtingen. Ze zeggen dat je de blues pas kunt zingen als je het leven zelf hebt geleefd, en als Ian Siegal naar de microfoon stapt, hoor je de stroppen en pijlen. Zijn kracht is spelen voor publiek. Hij beheerst het podium op een manier die maar weinig artiesten van dit moment kunnen evenaren. Zweet, passie, humor, opzwepende slidegitaar en een soulvolle stem die groot genoeg is om bomen om te vellen!

Elk jaar verspreidt zijn invloed zich verder, zelfs ook naar Brazilië; maar wat Ian het meest is bijgebleven is zijn gastoptreden in het Londense Jazz Café met de toen 92-jarige Pinetop Perkins en andere overgebleven leden van Muddy Waters' band. Later op een festival in Noorwegen, totaal onverwacht, voegden deze legendes van de naoorlogse Blues zich spontaan bij Ian op het podium voor wat een memorabele set van een uur werd.

Siegal laat zijn gitaar 'janken' en net als er geen einde lijkt te komen aan de stroom indrukwekkende gitaarriffs, kiest hij voor een moment van ingetogenheid.
Blues in optima forma. Zeker niet te missen!

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Vrije Gift voor de artiest