-->


Foto's en video's voorbije concerten 

LLOYD SPIEGEL
Akoestische blues
dinsdag 23 april 2024

Dinsdag 23 april 2024 is het eindelijk zover: Bed 'n Blues kan kennis maken met het fenomeen Lloyd Spiegel, een Australische songwriter, zanger en gitarist van wereldfaam. De veertiger heeft al een hele carrière achter zich: hij begon met optreden op 10-jarige leeftijd, produceerde tien albums en werkte mee aan vele andere opnames, zowel als artiest als producer. En dat in zijn thuisland en elders in de wereld.

Lloyd Spiegel raakte geïnteresseerd in de blues toen hij zes jaar oud was en vond een album van Sonny Terry Brownie McGhee in de platencollectie van zijn vader. Zijn vader nam hem mee naar shows van Dutch Tilders en Geoff Achison, en speelde in ongeveer twee jaar in bluesclubbands. Hij werd op 16-jarige leeftijd door Brownie McGhee naar de VS uitgenodigd. Spiegel won zijn eerste talentenjacht op 10-jarige leeftijd en speelde regelmatig in Melbourne, Australië. Op 13-jarige leeftijd richtte hij zijn eigen band op, Midnight Special, waarvan hij de frontman was van 1993 tot 1998. En sinds toen tourt hij de wereld rond, enkel gewapend met een akoestische gitaar, een indrukwekkende fingerstyletechniek en een warme stem.

Als een vastberaden jonge muzikant vond Spiegel na het opnemen van zijn eerste album zijn weg van Australië naar Amerika. "Ik was een 16-jarig kind aan de zuidkant van Chicago met een gitaar op mijn rug, aan het uitzoeken hoe ik in deze bluesclubs kon komen waar ik vaak over had gelezen." Sindsdien heeft Spiegel de wereld rondgereisd met frequente bezoeken aan Europa, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten, waar hij optrad op grote festivals, theaters en iconische Juke Joints, evenals het ondersteunen van Ray Charles, Bob Dylan en Etta James op tour. Hij heeft gezeten met de grondleggers van de moderne blues van Brownie McGhee tot Luther Allison en meer recentelijk vond hij groot succes in Japan, met uitverkochte concerten in Tokyo Disneyland.

Opgegroeid in de muziekbusiness, heeft Lloyd natuurlijk een passie voor het begeleiden van de volgende generatie. Hij heeft talloze jonge artiesten onder zijn hoede genomen die sindsdien op eigen kracht meermaals bekroonde artiesten zijn geworden. Lloyd Spiegel is ondertussen uitgegroeid tot de drijvende kracht van akoestische blues scène in Australië. In het toonaangevende Australian Guitar Magazine’s stond Lloyd onlangs in een lijst van 50 Australische top-gitaristen aller tijden. De liveshow van Lloyd gaat over zijn connectie met het publiek: “Uiteindelijk is het mijn taak om mensen een paar uur vrij te geven en hopelijk vertrekken ze met een glimlach op hun gezicht. Die verbinding is het meest bevredigende deel van mijn reizen. Het voedt mijn toeren en inspireert mijn schrijven. Het ontmoeten van mensen uit alle lagen van de bevolking is wat me overtuigt om op die volgende vlucht te springen.” Het belooft weer een mooie muzikale avond worden.

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Vrije Gift voor de artiest