-->


Foto's en video's voorbije concerten 

HYMN FOR HER
Hillbilly Blues Rock
donderdag 16 juni 2022

Lucy Tight & Wayne Waxing zijn een koppel en vormen samen Hymn for Her. Dit koppel trekt doorheen de Verenigde Staten en treden overal op waar hun mobilhome kan staan. Het is niet zomaar een mobilhome, maar een authentieke "Bambi Airstream", een model uit de jaren '60, rond en zilverkleurig. De caravan is niet alleen hun woonplaats, maar ook hun opnamestudio. Lucy en Wayne zijn dan ook te omschrijven als de ideale moderne hippies. Afgelopen jaren is het voor het duo heel druk bezig geweest met tournees door hun eigen thuisland, maar ook in het buitenland waaronder zelfs België, waar ze dan hun sappige countryblues speelden, maar steeds met een dosis desert rock en psychedelia, waardoor ze in de pers werden omschreven als "Hell’s Angels meets the Amish" en "Hillbillies with electronics opening Pandora’s Box".

De vorige jaren reisden ze dus werkelijk de wereld rond als zigeuners, in de voetsporen van de invloedrijke hippies van weleer. Zo toerden ze in het voorjaar en de zomer van 2016 door Europa en de UK, en keerden in de herfst terug naar de VS om hun album "Drive Til U Die" (2016) te promoten. Dit album was gedeeltelijk opgenomen in hun Bambi Airstream en gedeeltelijk in studio's met enkele uitstekende producenten: Vance Powell, Mitch Easter & Jim Diamond. In 2017 keerden ze terug naar de UK en Europa en speelden vele festivals, waaronder Glastonbury, om ook daar "Drive Til U Die" te promoten. En dat het duo veel op tour was bleek ook uit hun vorige platen want zo is hun tweede album "Lucy en Wayne en de Amairican Stream" (2010), zoals steeds opgenomen in hun vintage Bambi Airstream-trailer, maar wel op locaties die zich uitstrekken van Philadelphia tot Malibu, tijdens een tour die drie maanden duurde. Voor hun derde release, "Lucy & Wayne's Smokin Flames" (2013), ging het tweetal in een hoge versnelling. Ze reisden naar Ghetto Recording Studio's in Detroit om er samen met Jim Diamond te werken. Ze namen aldaar live 12 originele liedjes op en dit in slechts één week tijd.

In juni 2018 vloog Hymn for Her voor een uitgebreide tour wederom naar de U K en Europa om in september naar Amerika terug te keren om het album, "Pop-N-Downers", opgenomen in Nashville met grammy-winnaar, Vance Powell en gemasterd door Richard Dodd te promoten. We horen dadelijk dat de songs ver verwijderd zijn van de gedreven twangy rocksongs van hun 2016-release, "Drive Til U Die". Ze stralen als het ware verfijning uit en een charmante, kinderlijke eigenzinnigheid. Een kleurrijk tropicalia-sfeerje zweeft door een aantal van deze nummers, waardoor ze licht worden, zelfs wanneer de teksten zwaar worden. Het mengen van folk en rock met roots en bluegrass invloeden met een vleugje country, vormt het brede spectrum van Hymn For Her op deze plaat. Daarbij bewijzen ze dat dit duo door hun passie het artistieke vermogen heeft om 's werelds meest ontnuchterende zaken aan te pakken en deze donkere materie krachtig te gebruiken om vreedzame muziek te creëren. Lucy en Wayne gebruiken tevens hun overtuigende stemmen om bij te dragen aan een impactvolle verandering, die ze volledig omarmen, en hierbij aantonen waar de kracht van muziek toe in staat is, en anderzijds laat dit duo ook zien waarom ze echte artiesten zijn.

Wayne lijkt een beetje op een Mexicaanse gast die weggelopen is uit een film van Quinten Tarantino. En met een duivelse stem, speelt hij kickdrum, gitaar en mondharmonica tegelijkertijd. Lucy met een ‘fallen angel voice’ speelt op haar ‘Lovebow’ een Cigar Box Guitar en dan hebben ze bij ons altijd een dikke streep voor. Hymn For Her keert voor deze tour terug met een toevoeging aan hun line-up. Tijdens Covid hadden ze een jaar lang een show genaamd 'Singalong Sundays'. Als je het online had gezien, zou je een spontane uitvoering van familieplezier hebben gehoord. Want met dochter Diver aan de piano, hielden ze de muziek gaande, terwijl ze aan nieuwe opnames werkten in een piepklein schuurtje voor de kust van Maine. . Mis dus zeker dit trio niet, want dit wordt die avond zeker een spetterende familieaangelegenheid.

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Vrije Gift voor de artiest