TIM EASTON – FIND YOUR WAY

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Black Mesa Records
distr. : Sonic RendezVous

De Amerikaanse folktroubadour Tim Easton werd in 1966 geboren in Akron, Ohio maar gedurende een 20-tal jaren trok hij de hele wereld rond om er in de grote steden op de straten als ‘busker’ te gaan optreden voor een centje in zijn gitaarbox. Midden jaren ’90 keerde hij terug naar Amerika waar hij zich aansloot bij de folkgroep ‘The Haynes Boys’ waarmee een éénmalige plaat werd opgenomen.

In 1998 toen die groep ophield te bestaan en iedereen zijn eigen weg ging, besloot Tim Easton om ook aan een solocarrière te beginnen als vertolker van liedjes in folk-, rock-, blues- en Americana-stijl. Datzelfde jaar verscheen ook zijn debuutalbum als soloartiest onder de titel “Special 20”. Wie naar zijn platen luistert zal meteen de gelijkenissen opmerken tussen zijn werk en de sound van zijn idolen en collega-artiesten Townes Van Zandt, Bob Dylan en John Hiatt die in dezelfde stijl muziek maken en waar Tim’s lichtjes hese stem ook vocaal wat op lijkt.

Tegenwoordig woont de 58-jarige Tim Easton in Nashville, Tennessee waar hij in 2021 zijn laatste album “You Don’t Really Know” opnam, de tiende plaat uit zijn nu meer dan 25 jaar durende solocarrière. Wij zijn dan ook zeer blij dat we u hier nu zijn elfde album “Find Your Way” kunnen voorstellen, een plaat die officieel op 17 mei in de betere platenzaken te koop zal zijn. Zoals het geval is voor de wijn wordt ook Tim Easton beter met de jaren, zowel als zanger en als componist van mooie liedjes waarvan er tien op deze nieuwe plaat werden verzameld.

We krijgen opnieuw een interessante mix aangeboden van zachte folkrocksongs die geblend worden met folkballads met countryelementen zoals in “Find Your Way”, “Everything You’re Afraid Of”, “Little Brother”, “What Will It Take?” en het wondermooie slotnummer “By The End Of The Night” (zie akoestische live-versie op de derde video). Tussendoor brengt Tim Easton ook enkele meer op blues geënte nummers zoals “Bangin’ Drum (Inside My Mind)”, “Arkansas Twisted Heart” en “Dishwasher’s Blues”.

Voor de andere video’s bij deze recensie opteerden we voor twee van de fijnste songs uit “Find Your Way” zijnde het akoestisch live gebrachte walsje “Here For You” en de prachtige ode aan een dame die de naam “Jacqueline” heeft. “Find Your Way” werd deze keer opgenomen in de ‘Neighborhood Recorders’-studio in de Canadese stad Victoria, British Columbia met uitsluitend Canadese studiomuzikanten en met de Canadese alt.country singer-songwriter Leeroy Stagger uit Lethbridge, Alberta als producer.

Ter afsluiting van dit verhaal willen we u er toch nog even attent op maken dat u deze geweldige singer-songwriter op woensdag 13 november live aan het werk kan zien en horen tijdens een ‘Living Room Concert’ voor ‘Rootstime’ in onze thuisbasis in Halen, België. Vanzelfsprekend kunnen we u het bijwonen van deze unieke gelegenheid zeer warm aanbevelen en we hopen u daar dan ook te mogen ontmoeten om deze ongetwijfeld gezellige performance samen te kunnen beleven.

(valsam)

13 november 2024: Rootstime Living Room Concert, Halen, BE