-->


Foto's en video's voorbije concerten 

NICK DITTMEIER & THE SAWDUSTERS (USA)
woensdag 25 september 2024
Americana / Country / Roots

.

Deze straffe Americana-band uit Kentucky/Indiana laat ons nog een keer kennis maken met de vergane glorie van de Midwest en de alledaagse problemen van de gewone man aldaar. Onbetaalde rekeningen, verbroken liefdes en verloren levens, dat werk. Dit alles verpakt in vrolijke, catchy melodieën. Opgegroeid in Louisville maakt dit trio met geruite bloezen en stevige baarden nummers over het leven in de Midwest van de Verenigde Staten. Allerlei kleurrijke figuren worden bezongen. Verhalen die bedacht zijn terwijl Nick en zijn maten in een versleten Ford door allerlei steden van de Midwest reden. Plekken wiens beste dagen allang achter hun lagen. Wie ook van heerlijke uptempo honky tonk-muziek houdt en graag luistert naar bijvoorbeeld The Band, Dire Straits, Old 97’s,Little Feat en de Turnpike Troubadours zit deze avond zeker goed!

Na twee EP’s (‘Extra Better’ en ‘Light of Day’) en het debuutalbum ‘Midwest Heart/Southern Blues’ (2016) verscheen in 2018 hun tweede album ‘All Damn Day’. De teksten daarop zijn niet altijd even vrolijk. Zo overleden de grootmoeder, schoonmoeder en hond van liedjesschrijver Nick in korte tijd. En in het titelnummer zingt hij met een typisch redneck-accent over iemand die de godganse dag hetzelfde werk moet doen. Maar muzikaal (galopperende ritmes, flink tokkelende mandoline) klinkt het allesbehalve somber en zeer catchy. Zijn album, "Companion (Extended Edition)" (2020), is een verzameling nummers, waaronder de 4-nummerige EP "Companion" uit 2019, plus een extra live, akoestische solo-luisterruimteset met de titel "Alive From A Barbershop in Zuid-Indiana".

Het album “Heavy Denim” (2022) is een uitbreiding van het geluid dat de band heeft aangescherpt. Deze verzameling van 10 nummers is geboren uit het isolement van de pandemie. Dittmeier heeft de band naar een donkerder en progressiever gebied geduwd. Aldus treden ze op deze plaat flink buiten hun comfortzone door het gebruik van elektronische drums, loopers en synths. Een clash van verleden en heden, zo noemen ze het zelf. Een erg aangename clash welteverstaan. Nick Dittmeier & The Sawdusters maken heerlijke mid- en uptempo roots- en countryrock en trakteren vol verrassende gitaarlijnen. Want soleren, dat kunnen ze wel, die countryrockers uit het zuiden van de Verenigde Staten.

En de band keert in september naar Europa voor een uitgebreide tour om "Heavy Denim" te promoten, maar ook tevens hun nieuwe Ep, "Fast Fashion". Waarop 4 nummers staan, vol personages die werden ontwikkeld terwijl ze over het dashboard van een aftands busje staarden. Hun muziek klinkt precies zoals je het zuiden van Amerika kunt voorstellen: liedjes over liefde en verlangen, gezongen met een southern country-snik en dik accent uit Kentucky, plus snerpende, twangy Telecaster-licks. Hoewel ze zwaar leunen op tradities en voorbeelden uit het verleden, omarmen ze ook vooral het heden. En al deze mooie muziek brengen ze naar de LivingRoom in Halen

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Vrije Gift voor de artiest