-->


Foto's en video's voorbije concerten 

G AND THE DOCTOR
Blues / Soul / Swing
dinsdag 19 maart 2024


Deze dinsdag is het de beurt aan de soul- en bluesformatie G and the Doctor uit Italie. Volgens haar boeker speelt G 6 maanden per jaar elke dag in New Orleans. Dat gaat dus een mooi uitstapje worden naar Bed 'n Blues in Halen. Kan dat ook weer van G’s bucketlist afgevinkt worden.

De Italiaanse zangeres / drummer Gloria Turrini is een souldiva in de stijl van Gig Mama Thornton, Etta James en Aretha Franklin, met een stem die de grain heeft van schuurpapier en is inmiddels een geconsolideerde en gewaardeerde naam onder de professionals van de Italiaanse muziekscène die, tegen alle trends in, beginnen bij de roots van de blues. Met invloeden uit de vroege soul en funk uit de jaren ’60 en ’70. Zeker is dat de krachtige donkere contralto-noten van Gloria, verrijkt door haar sterke en briljante persoonlijkheid, de muziek uit het verleden doen herleven.

Door middel van energieke en opwindende show waar dynamiek naar voren komt, variërend van de meer romantische en zoete kant van ballads tot de meest hypnotiserende grooves van funk en soul. Drie muzikanten die vele podia, kilometers en emoties delen. Sindsdien hebben Gloria, Riccardo en Simone, elk met een bepaalde identiteit, een mijlpaal in hun muzikale reis aangegeven. Een reis langs landelijke zwarte blues, New Orleans jazz en Rock & Roll. Ze put daarbij uit eigen werk en covers van onder anderen Etta James, Leonard Cohen, Rag ’n’ Bone Man. Niet te missen!

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Vrije Gift voor de artiest