-->


Foto's en video's voorbije concerten 

SHAKEDOWN TIM & BIG DAVE
Blues
donderdag 27 april 2023

.

Foto by José Gallois en Michel Verlinden

Bed 'n Blues is verheugd om met Shakedown Tim (zang en gitaar) en Big Dave (zang en mondharmonica) twee hoofdrolspelers in de Belgische blues scène te mogen verwelkomen. Reeds als tieners verloren ze beiden hun hart aan de blues van de jaren ‘50 uit de vorige eeuw. Het was ook die passie die hen samenbracht om muziek te spelen.

Shakedown Tim is geen onbekende in de blueswereld: oprichter van Fried Bourbon en stond ook vaak op het podium met Gene Taylor, James Harman, Willie Buck en tegenwoordig met Roland Van Campenhout, Steven De Bruyn, Jo’ Buddy, Little Victor… Zelf is hij niet enkel een uitzonderlijk gitarist/zanger, maar ook een entertainer die met zijn band, the Rhythm Revue, op het podium stond van Boom tot in Helsinki en van Luxemburg tot in Los Angeles. Overal weet hij zijn publiek te pakken met het geluid van zijn vintage fat body gitaar.

Shakedown Tim krijgt het gezelschap van de legendarische Big Dave (The Electric Kings, 44 Rave…), in onze LivingRoom. Big Dave, met zijn imposante stem en dito verschijning, en zijn verfijnde mondharmonicaspel ademt de blues van Big Walter Horton, Sonny Boy Williamson, Muddy waters en Howlin' Wolf. Hij is gewoon een extraordinaire mondharmonicaspeler met een grote dosis originaliteit én oog voor traditie.

Met een verbluffend authentiek geluid en een opgewekt karakter sleept dit duo je aan de haren van de ene naar de andere uithoek van het bluesgenre. Ze spelen Blues met een naturel die je écht maar héél zelden vindt. Of je moet naar Mississipi verhuizen. Dit duo mikt op je heupen én op je ziel!


Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Vrije Gift voor de artiest