THE CINELLI BROTHERS @ OSPEL - 03/05/24

De Cinelli Brothers hebben een passie voor de muziek van de jaren 1960, een amalgaam van blues, rock en soul, en voegen daar een eigentijdse stijl aan toe, waardoor ze een opkomende kracht zijn in de muziekscene. Hun aantrekkingskracht overstijgt alle grenzen en trekt een aanzienlijk jonger publiek naar hun shows, terwijl ze ook de oren van oudere fans weten te strelen.

De band is gevormd rondom de in Italië geboren, maar nu beide in Londen wonende, broers Marco (zanger /​ gitaar /​ toetsen) en Alessandro (drums). Ze worden bijgestaan door de in Londen geboren Tom ​“J.J.” Julian-Jones (bluesharp /​ zang /​ gitaar) en Stephen Giry (zang /​ bas) uit Frankrijk. Ze hebben inmiddels vier albums uitgebracht, "Babe Please Set Your Alarm" (2018), "Villa Juke Joint" (2021) en "No Country For Bluesmen" (2022), met gasten op elk nummer, waaronder Dana Gillespie, Ian Siegal, Big Joe Louis en vele opkomende sterren uit de Britse bluesscène. En dit jaar verscheen het album "Almost Exactly" (recensie), dat ze met trots kwamen voorstellen tijdens het Moulin Bluesfest. in Ospel. Daarnaast zijn er tal van prijzen in de wacht gesleept zoals winnaar van the UK Blues Challenge 2022 en een tweede plaats bij the International Blues Challenge in Memphis.

Dit jonge viertal deelt een gezamenlijke liefde voor pure blues, soul en R&B. Hun muziek kan dan ook het best worden omschreven als een mix van deze stijlen, gecombineerd met een unieke hedendaagse twist. Zelf zeggen ze voorvechter te zijn van het echt authentieke geluid dat blues tot de hoeksteen van de muziekgeschiedenis gemaakt heeft. Buiten dat het uitstekende muzikanten zijn, zijn het ook nog eens echte entertainers. In Ospel vestigden ze dan ook hun naam als één van de koplopers van de Britse bluesscène te zijn. Vooraf aan deze energieke show hadden we een aangenaam gesprek met Marco en Alessandro.

Foto © Guy Cuypers