ROME 56 – PARADISE IS HERE

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Think Like A Key Music

Arthur (Artie) en Kathleen Lamonica zijn een musicerend echtpaar uit New York City die hun pop- en rockliedjes op de markt brengen onder de toch wat speciale groepsnaam ‘Rome 56’. Misschien zegt de naam van Arthur Lamonica u nog wel iets want hij is de componist van de hitklassieker “Tell Me Your Plans” die in 1978 door zijn toenmalige groep ‘The Shirts’ en hun geweldige zangeres Annie Golden werd gebracht. In de lente van 2022 kon u op deze pagina’s een recensie lezen over hun toenmalige album “Days Of Carefree Living” en nu werd daar een opvolger voor gecrëerd in de vorm van de twaalf nieuwe nummers tellende plaat “Paradise Is Free”.

Arthur Lamonica is de songschrijver, zingt en speelt op gitaren en nam ook de rol van albumproducer waar, terwijl zijn vrouwtje Kathleen meezingt en op piano, accordeon en keyboards speelt. De andere instrumentalisten die aan deze plaatopname hebben meegewerkt zijn Loek Nooter op leadgitaar, Kaspar Stern op basgitaar en Nino Channa op drums, terwijl de backing vocals verzorgd werden door Anna Roosje De Blecourt en Tseroeja van den Bos op altviool meespeelde bij het nummer “Fire In The Sky”. Ook Derek Cheever speelt op drie songs mee op elektrische gitaar en basgitaar en Edgar Goss zat daarbij achter het drumstel.

Het album werd in vier studio’s opgenomen: vier nummers in de ‘Ijland Studio’ in Amsterdam, zes songs in de ‘Poe Street Studio’, de song “The Midnight Sun” in de ‘Flytrap North Studio’ en het nummer “Some Say” in de ‘Pink Crayon Studio’. De laatstgenoemde drie studio’s bevinden zich allemaal in New York City. Twee liedjes uit “Paradise Is Free” hebben we uitgekozen om op de audiovideo’s bij deze recensie aan u voor te stellen: openingstrack “The Man Behind The Man With The Gun” en de albumtiteltrack “Paradise Is Free” waarvoor Arthur Lamonica naast het zingen ook alle instrumenten alleen heeft ingespeeld.

Op deze plaat zijn bovendien nog wel enkele andere muzikale pareltjes terug te vinden. “Invisible Man” doet ons vooral denken aan het werk van Elvis Costello en de nummers “Seattle” of de catchy rockende songs “A Simple Way To Go” en “Dry Ice” weten ons wel bekoren. Daarnaast gaan onze lauwerkransen en medailles uit naar de romantische slepers “Some Say”, “The Midnight Sun” en vooral de heerlijke ballads “At The End Of The Street” en slotsong “Give Myself Up To You”. Arthur Lamonica weet na al die jaren nog altijd heel goed hoe je hitgevoelige nummers moet componeren. De tracklijst van dit nieuwe ‘Rome 56’-album “Paradise Is Free” is daar een bevestigende getuige van.

(valsam)

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ROME 56
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.