PARKER GRAY – MY FEARLESS CAREER

Artiest info
Website
facebook
Label: Gallway Bay Music
Info: Hemifran

We kennen de Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Peter Gallway uit Rockland, Maine al sinds meerdere jaren als een superactieve muzikant, vooral als soloartiest op meer dan 25 jazz-, folk-, pop- en Americana-albums en als producer van soloplaten van zijn partner Annie Gallup waarmee hij ook deel uitmaakt van het duo ‘Hat Check Girl’. Maar hij was ook de producer van meer dan 50 albums van andere artiesten, hij was de oprichter van de formatie ‘The Fifth Avenue Band’ en hij vormt eveneens een duo met toetsenist, synthesizerspecialist en producer Harvey Jones in de formatie ‘Parker Gray’.

In de lente van 2020 verscheen net voor de uitbraak van de coronapandemie een eerste album van ‘Parker Gray’ op de markt onder de titel “Luminous Darkness” waarop beide muzikanten elf gedichten uit de ‘Big Mercy’-dichtbundel van Peter Gallway op vaak experimentele en mysterieus klinkende muziek hebben gezet. Met het nieuwe album “My Fearless Career” verschijnt er op 19 januari 2024 een opvolger voor “Luminous Darkness”. Harvey Jones en Peter Gallway hebben opnieuw tien tracks opgenomen voor deze plaat met alweer enkele ‘spoken word’-gedichten uit ‘Big Mercy’ en uit ‘Hardtail Strat – A Memoir’, een andere dichtbundel van Peter Gallway.

Peter Gallway speelt bij deze nummers op elektrische gitaren, elektrische basgitaar en synthesizers en Harvey Jones deed zijn bijdrage aan de muziek op synthesizers en piano en hij blies voor een paar tracks ook nog op de bugel. Verder speelde Noah Hoffeld op cello bij het nummer “In Cold ‘27” en deed Annie Gallup de backing vocals bij de nummers “My Fearless Career” en “Rain Falls On The Harbour”. Al het andere vocale werk is afkomstig van de diepe baritonstem van Peter Gallway zelf voor het gezongen en het ‘spoken word’-aandeel in de tracks.

Zelf omschrijven beide muzikanten hun werk als ‘Leonard Cohen meets James Blake and Brian Eno’, daarmee verwijzend naar het poëtische van hun teksten en het experimentele karakter van hun elektronische muziek. We kunnen er dan ook niet omheen om te vermelden dat de opzet van deze cd uniek is maar ook vrij raar klinkt tussen al het muzikale geweld van deze tijden. Om u een idee van dit werk te verschaffen hebben we voor de bijgaande video het als single verschijnende nummer “That’s Where The Light Gets In” geselecteerd waarvoor Peter Gallway deze keer wel zingt. Andere wat vlotter in het gehoor liggende nummers op deze plaat zijn “The Strangers”, “In Cold ‘27” en het afsluitende verhaal over een fictieve ontmoeting met de Amerikaanse schrijver en dichter “Charles Bukowski”.

(valsam)
“Following to their debut record ‘Luminous Darkness’ from 2020, the experimental duo ‘Parker Gray’ has now released album number two ‘My Fearless Career’. ‘Parker Gray’ is the American singer-songwriter, producer and poet Peter Gallway and the synthesizer specialist Harvey Jones. This new record contains ten tracks with a mix of ‘spoken word’-poems and a few sung poems.” – www.rootstime.be

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: PARKER GRAY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.