BIRDFEEDER – WOODSTOCK

Artiest info
Website
facebook
Label: Soul Selects Records
Info: Hemifran

Kevin Salem is een Amerikaanse singer-songwriter, gitarist en platenproducer van o.a. albums van ‘Giant Sand’ en ‘Chocolate Genius’. Hij woont al meerdere jaren in het plaatsje Woodstock in de staat New York waar hij eind jaren ’80 vanuit Boston, Massachusetts naartoe verhuisde. Als soloartiest bracht hij in totaal drie albums uit waarvan de laatste plaat in 2001. Sindsdien speelt hij mee in allerlei groepen zoals ook nu in de als gelegenheidstrio ontstane indie rockformatie ‘Birdfeeder’ waarvan hij samen met gitarist-bassist Chris Harford en zanger-drummer Mark Mulcahy deel uitmaakt.

Zij brachten het album “Woodstock” met acht eigen nummers uit die jammer genoeg maar goed zijn voor amper 26 minuten muzikaal vertier en dus eigenlijk dichter bij een EP dan bij een full-cd aanleunt. Gelukkig zijn die acht tracks van het begin af aan wel de moeite waard met het akoestische nummer “Big Chairs And Candy” dat gevolgd wordt door de tweede single uit deze cd met het op de tweede video op een catchy ritme voortkabbelende melodieuze liedje “She Stood Up At The PTA”. Op de eerste video krijgt u van ons ook de eerste single uit dit album “Woodstock” aangeboden met de song “So Triangular”.

Of dit drietal nog samen zal verdergaan als ‘Birdfeeder’ is momenteel nog een open vraag omdat ze allemaal ook nog met eigen muzikale projecten bezig zijn. Zo is Chris Harford vooral actief als frontman en leadgitarist van de groep ‘Band Of Changes’ en heeft Mark Mulcahy al een tijdje wat succes met zijn band ‘Polaris’. De acht tracks op “Woodstock” plaat werden in nauwelijks anderhalve dag in Kevin Salem’s ‘Distortion Tank Studios’ in Woodstock opgenomen.

Andere nog niet vermelde nummers op het album die ook wel van onze appreciatie kunnen genieten zijn het Beatlesque “My Cousin” en “Born This Way And Your Expectations”, maar ook het enkel door akoestische gitaar begeleide “A Fairy Tale”, het ritmische “So It’s A Bomb” en de veel te snel komende wat experimenteel klinkende slotsong “Super Diamondaire” mogen met veel plezier nog eens door de boxen van onze stereo-installatie weerklinken. Tot slot willen we hier ook nog even vermelden dat we tijdens het beluisteren van deze plaat toch wel enkele keren gedacht hebben aan de Australische en met Nieuw-Zeelandse Finn-broers samengestelde formatie ‘Crowded House’.

(valsam)
“The indie rock band ’Birdfeeder’ and their eight tracks containing mini album ‘Woodstock’ is a one-off project by singer-songwriters en guitar players Kevin Salem and Chris Harford with their Boston-based friend, drummer and lead vocalist Mark Mulcahy. Maybe some success for this excellent record can make them change their mind to start working on a second release.“ – www.rootstime.be10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: BIRDFEEDER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.