LIZ BRASHER – BABY DAMN

Artiest info
Website - bandcamp
facebook

Label: Blue Élan Records

De Amerikaanse zangeres, gitariste, pianiste en songschrijfster Liz Brasher groeide op in een landelijk dorpje in North Carolina maar om zich muzikaal in de schijnwerpers te plaatsen verhuisde de Latina-muzikante naar Memphis, Tennessee. Haar multi-etnische afkomst zorgde ervoor dat ze als kind al kennis kon maken met diverse muziekgenres, gaande van rock over soul en funk naar blues en gospel.

In 2019 debuteerde ze met haar album “Painted Image” en nu vijf jaar later volgt een tweede plaat die “Baby Damn” als titel kreeg. Tien zelfgeschreven nummers zorgen op dit in de ‘Sunset Sound Studios’ in Hollywood, Californië opgenomen album voor 40 minuten genieten van vlot in het gehoor liggende moderne liedjes. Producer van deze plaat was Joe Chiccarelli die zelf voor wat extra pianoklanken zorgde bij enkele songs.

De instrumentalisten die Liz Brasher in de studio bij de plaatopname hebben begeleid zijn David Levita op gitaar, Sean Hurley op basgitaar, Roger Manning Jr. op toetsen en Matt Chamberlain op drums. ‘My Morning Jacket’-bandlid Carl Broemel speelt ook mee op pedal steelgitaar en verder zijn er bijdragen van gastmuzikanten Carmen Vandenberg op gitaar bij de songs “Pieces” en “Lucky” en van Oliver Kraus op cello bij het nummer “Broken Again”.

Liz Brasher heeft een speciaal stemgeluid waarmee ze intimiteit, warmte en klasse als zangeres uitstraalt, hier al meteen in de melodieuze openingstrack “Room To Ride” met een knap gitaarriffje. Twee songs uit “Baby Damn” hebben we hier op de video’s toegevoegd: de zachtjes rockende single “Be In California” en de jazzy ‘Mazzy Star’-achtige ballad “Slow Dance” die gekenmerkt wordt door een repetitieve beat van de drums. Dit prachtige intimistische liedje zou samen met de wat eerder opduikende song “Better Bones” net zo goed een nummer van de Texaanse dreampopformatie ‘Cigarettes After Sex’ geweest kunnen zijn.

We durven te vermoeden dat er op dit album nog wel enkele singletjes op hun spoedige release zitten te wachten. Daarvoor tippen wij graag op de melancholische titeltrack “Baby Damn”, het pijnlijk liefdesverdriet uitstralende “Broken Again” over een relatiebreuk en ook albumafsluiter “Lucky” zou niet misstaan in de hitlijsten. Dat ze ook in uptempoliedjes kan schitteren bewijst Liz Brasher hier eveneens in de songs “When I Stand” en “Pieces”. De tweede sfeervolle plaat van deze toch wel zeer mooie dame is een aanrader voor elke muziekliefhebber en een welgekomen aanvulling van onze persoonlijke cd-collectie waar ze nog vaak zal worden opgepikt om luid door de speakers van de stereo-installatie te weerklinken. Wij kijken nu al met grote interesse uit naar haar volgende realisatie.

(valsam)