THE GRAIN HOPPERS – fIREFLIES tRAPPED in a jAR

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Who Are These Guys? Records

De Amerikaanse alt.country- en rootsrockformatie ‘The Grain Hoppers’ komt uit Richmond, Virginia en werd opgericht door singer-songwriter en gitarist Wallace Dietz die voorafgaand aan deze groep al gedurende drie decennia deel uitmaakt van de formaties ‘The Silent Boys’ en ‘Steam Train Hearts’. Bij ‘The Grain Hoppers’ zijn de andere bandleden leadgitarist Grant Oliver, bassist Michael Click en drummer Blee Child, terwijl de van zijn werk bij o.a. Lenny Kravitz en Amanda Shires gekende keyboardsspeler George Laks als gastmuzikant voor een extra kwalitatief geluid zorgt op het nieuwe album van ‘The Grain Hoppers’.

Voor die nieuwe tweede plaat “Fireflies Trapped In A Jar” schreef frontman Wallace Dietz tien songs in Americana-, rootsrock-, folkrock- en alt.country-stijl waarbij de sound naar ons gevoelen nogal Britpop-achtig klinkt maar ook wel af en toe herinneringen oproept aan de Amerikaanse rockgroepen ‘The Replacements’ en ‘R.E.M.’. In 2022 brachten ‘The Grain Hoppers’ het acht nummers tellende debuutalbum “Driving Evil Spirit Crazy” op de markt waaruit we bij gebrek aan video’s van songs uit deze nieuwe plaat de twee nummers “That Sinking Feeling” en “Rise Above” selecteerden ter kennismaking met het typische werk van deze formatie.

Wallace Dietz zegt zelf een grote fan te zijn van Neil Young maar we kunnen die muzikale adoratie niet echt terughoren in de naar jaren ’60 indie pop neigende liedjes op “Fireflies Trapped In A Jar”. Enkele voorbeelden hiervan zijn openingstrack “Butter Churn”, de funky track “Shake Me Loose” en de nummers “Dose Of Slow Motion”, “I’m Not In My Right Mind” en “Umbrella”. Ook leuk zijn de songs “Lonely Eyes” en het punkrockende “Three-Card Monte”. Er staan ook twee instrumentale nummers op dit album met de spaghettiwestern-track “Brisketti Western” en de albumafsluiter “Billye Sings”.

(valsam)

 

 


10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE GRAIN HOPPERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.