DRUNKEN PRAYER – THE NAME OF THE GHOST IS HOME

Artiest info
Website - bandcamp
facebook

De discografie van de Amerikaanse singer-songwriter Morgan Geer uit Asheville, North Carolina is met in totaal zes platen nog niet echt uitgebreid te noemen. Onder zijn alter-ego-naam ‘Drunken Prayer’ herinneren we ons zijn laatste plaat “Cordelia Elsewhere” die in april 2019 op de markt is gekomen en een ietwat chaotische mix van country-, soul-, powerpop- en garage rocknummers bevatte. Hij is naast zijn solocarrière ook actief als leadgitarist bij de alt.countryformatie ‘Freakwater’ en bij ‘The Handsome Family’ en hij componeert daarnaast ook nog nummers voor andere artiesten.

Zijn meest recente poging om als ‘Drunken Prayer’ de wereld proberen te veroveren heet “The Name Of The Ghost Is Home”, een zesde soloalbum met twaalf folk- en Americana-nummers waarvoor Morgan Geer alle teksten en de muziek heeft geschreven. De plaat werd opgenomen in de ‘Empty House’-studio in Albuquerque, New Mexico met de broer van Will Oldham (aka Bonnie ‘Prince’ Billy) en de van de band ‘Palace’ gekende Paul Oldham als producer.

De muzikanten die de op gitaren en bas spelende zanger ‘Drunken Prayer’ in de opnamestudio hebben begeleid zijn gitarist Alex McMahon, pianist Aaron Price en drummer Greg Williams. Zangeres Christa de Mayo zorgt voor backing vocals bij de song “Myna Birds”, het duet “I Wouldn’t Change A Thing”, het nummer “The Judas Table” waarop John James Tourville op viool meedoet en “Sunderland”.

De rasperige stem van Morgan Geer is kenmerkend voor de songs op “The Name Of The Ghost Is Home” zoals u kunt horen op de twee bijgaande video’s in de nummers “Oasis In The Yard” en “Landlines & Rabbit Ears (Nachos For One)”. Op de plaat krijgen we ook drie meer ingetogen en sober georkestreerde nummers in openingstrack “Sweetheart Of The Picket Line”, “Crazy Alone” en slotsong en albumtiteltrack “The Name Of The Ghost Is Home” waarvoor hij de instrumentatie helemaal alleen heeft ingespeeld.

Het nummer dat ons het meest heeft geraakt op deze plaat is het zachtjes walsende “God Of The Sea”, een soort van dronkemans-lullaby die zich meteen in je muzikale geheugen weet vast te nestelen. Ook de van een wat cynische tekst voorziene song “Country Music Ball Of Flame” weet ons al snel te bekoren door zijn naar de beroemde ‘Country Music Hall Of Fame’ refererende grappige lyrics. Inmiddels werkt ‘Drunken Prayer’ al volop aan een nieuwe plaat waarop hij gospelliedjes zal coveren met enkele groepsleden van de alt-rock- en ‘Southern Rock’-formatie ‘Drive-By Truckers’ uit Athens, Georgia en de Amerikaanse swing- en jazzband ‘Squirrel Nut Zippers’ uit Chapel Hill, North Carolina. Bij de toekomstige release van die plaat zullen we u daarover dan ook heel graag informeren op deze pagina’s.

(valsam)


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: DRUNKEN PRAYER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.