CASEY NEILL & THE NORWAY RATS – SENDING UP FLARES

Artiest info
Website - bandcamp
facebook

De nu 53-jarige Amerikaanse muzikant Casey Neill is de zanger-gitarist, songschrijver en frontman van de in 2007 opgerichte folkrockformatie ‘Casey Neill & The Norway Rats’ uit Portland, Oregon. De andere bandleden die meespelen op zijn vierde studioplaat “Sending Up Flares” zijn multi-instrumentalist en producer Chet Lyster (van de groep rond ‘eels’), pianiste-organiste en accordeoniste Jenny Conlee-Drizos en bassist Jesse Emerson (beiden voorheen actief bij de indie rockformatie ‘The Decemberists’) en drummer Ji Tanzer.

Daarnaast komen er ook nog enkele bekende gastmuzikanten een bijdrage aan deze plaat afleveren, zoals Corin Tucker van de formatie “Sleater-Kinney’ die meezingt op het nummer “Jumping Out Of My Skin”, Anita Lee Elliot van rockgroep ‘Blue Giant’ die meezingt in de song “Fall Into Forever”, Peter Buck van ‘R.E.M.’ en ‘The Minus 5’ die op E-bow meespeelt op het liedje “The Stars Unseen” waar ook Scott McCaughey op drums meedoet. Hij is de frontman van de popgroep ‘The Minus 5’, de band waarin Casey Neill ook vaak als leadgitarist meespeelt. Al deze gastmuzikanten komen uit Portland, Oregon of hebben een link met één van deze groepen uit de populaire Amerikaanse muziekstad.

De stem van de eind jaren ’90 als muzikant debuterende Casey Neill roept bij ons in de verhalende folkliedjes herinneringen op aan die van de Britse zanger Guy Garvey, de charismatische frontman van de indie rockgroep ‘Elbow’. Mooi dus en alle luisteraandacht opeisend in de elf prachtige liedjes die hij voor dit nieuwe album “Sending Up Flares” heeft gecomponeerd en opgenomen in twee studio’s in Portland.

Luistert u ter staving van deze bewering maar even naar twee tracks uit deze plaat die we hier op audiovideo hebbben toegevoegd: de als ballad gebrachte albumtitelsong “Sending Up Flares” over een urgente schreeuw om hulp en troost bij vele mensen in deze turbulente tijden en het rockende “How Beautiful I Am?”, een muzikaal eerbetoon aan zangeres Marianne Faithfull. Maar dit album herbergt dus zeker nog een aantal andere pareltjes zoals de ballads “The Stars Unseen”, “The Ones You Ride With” en het schitterende “Manzanita” of de meer uptempo gebrachte tracks “Fall Into Forever” en albumafsluiter “City Of Nerves”. Een heuse aanrader!

(valsam)

 


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: CASEY NEILL & THE NORWAY RATS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.