STEVE JINSKI – MUSCLE MEMORY / EVENTUALLY (A DOUBLE ALBUM)

Artiest info
Website
facebook
Label: Lucky Smile Records
Distr.: Proper Music Distribution

Toen we in de bij de cd’s gevoegde informatie lazen dat de Britse folkzanger en songschrijver Steve Jinski uit Newcastle Upon Tyne in de voorbije jaren het voorprogramma had mogen spelen voor toppers als David Gray, Richard Thompson, Eddie Reader en progressieve rocker Rick Wakeman van ‘Yes’ waren we eigenlijk niet meer zo verbaasd.

Van deze Brit met Poolse roots kregen we recent een dubbelalbum in de bus, in feite een met de modernste technieken herwerkte en geremixte plaat van zijn 13 nummers bevattende debuutalbum “Eventually” uit 1989 dat destijds enkel op vinyl werd uitgebracht. De tweede cd van Steve Jinski die we in deze dubbelaar aangeboden krijgen is zijn nieuwste realisatie “Muscle Memory”, een plaat waarop hij elf nieuwe schitterende folkliedjes heeft verzameld.

Al deze zelfgeschreven songs klinken zeer eigentijds en werden in de opnamestudio ingespeeld door Steve Jinski op gitaar en mondharmonica, albumproducer Dave Maughan op meerdere instrumenten, Ian Carr op gitaar, Graham Henderson op bas en keyboards, Geoff Lincoln op basgitaar en Tim Johnston op drums. Ook Keith Morris speelt op enkele nummers mee op bas en saxofoon en dat is opmerkelijk vermits deze muzikant intussen jammerlijk is overleden en hier dus een vorm van eerbetoon krijgt, o.a. in het over afscheid van goede vrienden handelende liedje “Gone”.

De eerste single die uit “Muscle Memory” werd gelanceerd is ook de openingstrack “The Art Of Conversation” die we u hier op de bijgaande video kunnen aanbieden. Andere favoriete nummers uit deze plaat zijn volgens ons het emotievolle “Merciless”, de aan werk van Luka Bloom herinnerende akoestisch gebrachte liedjes “Strange Love” en “My Secret Flame” en het knap georkestreerde rocknummer “The Kicking Horse”.

Aan sterk zingende folktroubadours heben we in de huidige muziekwereld zeker geen overaanbod, dus is er absoluut nog een prominent plaatsje te vinden voor deze Steve Jinski, een singer-songwriter met prachtige stem die heel wat te vertellen heeft in de 24 mooie songs die te horen zijn op de beide albums “Eventually” en “Muscle Memory”. Een heuse aanrader!

(valsam)

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: STEVE JINSKI
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.