GALVEZTON – SOME KIND OF LOVE

Artiest info
Website
facebook
Label: La Izquierda Records

Achter het pseudoniem van ‘Galvezton’ schuilt de Amerikaanse schrijver en muzikant Robert Kuhn uit Houston, Texas. Gedurende twaalf jaar had hij de wereld rondgereisd via andere Amerikaanse staten en verblijven in Australië, Chili, Colombia, Costa Rica en Nicaragua vooraleer terug te keren naar zijn geboortestad in Galveston, Texas. Zijn eigen liedjesteksten zijn vaak confronterend als ze gaan over gebroken harten, misgelopen huwelijken, geweld, drugs of armoede maar zijn liefde voor poëzie en dichtkunst komen gelukkig ook al eens aan bod.

Zijn debuutplaat dateert uit 2014 en had “Everybody Knows” als titel. Daarna volgde het album “Maria The Gun” in 2017. De derde plaat van ‘Galvezton’ verscheen in 2022 onder de titel “Persevere” waarbij wij destijds opmerkten dat enkele folk- en rockliedjes op dat derde soloalbum wel erg sterk leken op de muziek die we kennen van de Amerikaanse indierockers ‘Lord Huron’ en ook de sound van ‘Phosphorescent’ werd in sommige songs gehoord.

Eind februari 2024 bracht ‘Galvezton’ zijn vierde soloplaat op de markt met het negen liedjes tellende album “Some Kind Of Love”. Dat werd een ‘tribute’-plaat aan de door Andy Warhol ontdekte legendarische New Yorkse experimentele rockgroep ‘The Velvet Underground’ die grote muzieksterren als John Cale, Lou Reed en zangeres Nico herbergte. De negen songs op deze plaat werden geselecteerd uit het rijke repertoire van die band met songs die dikwijls door Lou Reed werden geschreven.

Deze ‘tribute’-plaat begint echter met het nummer “Temptation Inside Your Heart”, de allereerste song die ‘The Velvet Underground’ opnam in februari 1968 maar pas officieel uitbracht in 1985 op het album “VU”. ‘Galvezton’ koos uit het door de Andy Warhol ontworpen gele banaan-debuutalbum “The Velvet Underground & Nico” van 1967 voor het minder bekende nummer “Run Run Run” en voor “I’m Waiting For The Man”.

Daarnaast werden de songs “Sister Ray” en “White Light White Heat” gekozen uit het gelijknamige tweede album van de band uit 1968. Van hun derde album “The Velvet Underground” uit 1969 opteerde hij voor de liedjes “Some Kinda Love” (zie video voor live in studio-performance van deze ‘Galvezton’-single), het schitterende “Pale Blue Eyes” en “I’m Set Free”. Uit album nummer vier “Loaded” werd de bekendste ‘Velvet Underground’-song “Sweet Jane” geselecteerd voor een meer swingende coverversie.

‘Galvezton’ heeft dit muzikale eerbetoon aan zijn helden van ‘The Velvet Underground’ met heel veel respect en liefde opgenomen. Hij maakte zeer mooie moderne arrangementen van deze 50 à 60 jaar oude klassiekers die zeker in de smaak zullen vallen bij de vele fans van deze legendarische New Yorkse rockformatie. Voor deze volledig live gespeelde plaatopname speelde ‘Lou Reed’-soundalike zanger Robert Kuhn (aka ‘Galvezton’) op ritmegitaar en trad Rob Bastien op als leadgitarist. Jahrel Pickens speelde op keyboards, Dave Jacoby op basgitaar en Victhor Resindez op drums, terwijl zangeres Justine St. Cyr voor fluweelzachte harmony vocals zorgde bij onze favoriete ‘VU’-song “Pale Blue Eyes”.

(valsam)


10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: GALVEZTON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.