JOHN JENKINS – TUEBROOK

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

John Jenkins is een Britse folkzanger en songschrijver uit Tuebrook, een gebied in West Derby in het noordoosten van Liverpool. “Tuebrook” is ook de titel van zijn onlangs op de markt verschenen album met elf zelfgecomponeerde liedjes die hij samen met multi-instrumentalist Jon Lawton heeft gearrangeerd, opgenomen en geproducet in de ‘Crosstown Studios’ in Liverpool.

De eerste twee liedjes op dit album geven we hier ook mee op de video’s: eerst krijgt u de openingstrack “Shadows” en daarna volgt het verhaal over een zekere “Christopher Roberts”, een verloren gewaande jeugdvriend uit de lagere schooltijd. Ook het liedje “William” gaat over een buurjongen uit zijn jeugd.

John Jenkins schrijft meestal liedjes over fictieve personages of plaatsen zoals in het nummer “Idaho” maar op deze plaat grijpt hij in enkele autobiografische songs toch ook nostalgisch terug naar zijn herinneringen over het leven in het amper 15.000 inwoners tellende Tuebrook. De albumafsluitende song “Mr. Ford’s Hardware Store” is zo’n echte herinnering uit zijn kindertijd aan een piepklein winkeltje dat altijd volgestapeld was met alle mogelijke huishoudspullen.

In de song “A Child’s Sense Of Wonder” haalt John Jenkins herinneringen op aan zijn grootmoeder waar hij altijd heel close mee is geweest tot aan haar dood in 1987. Zij zorgde voor de opvang van hem en zijn twee zussen tot ze naar school konden gaan. “43 And Counting” is een waargebeurd verhaal dat gaat over een vrouw die door haar man werd verlaten voor een jongere vrouw. Zij wou altijd kinderen hebben maar haar man niet en toen hij haar in de steek liet was ze daarvoor te oud geworden. Ook het liedje “Passing Time” gaat over het ouder worden en de twijfels of het meest waardevolle wel uit het leven tot nu toe werd gehaald.

John Jenkins is een verhalenverteller ‘pur sang’ in folksongs die bij ons gelijkenissen oproepen aan het werk van iemand als de Amerikaanse troubadour James Taylor. Het album “Tuebrook” is de opvolger van de plaat “If You Can’t Forgive You Can’t Love” die in augustus 2021 op de markt kwam. Ook dat album kwam tot stand na een intensieve samenwerking met Jon Lawton en ook de op “Tuebrook” op gitaar en mandoline meespelende en meezingende Pippa Murdie speelde toen eveneens mee op mandoline. Tot slot willen we voor de volledigheid ook nog even meegeven dat Chris Howard op ‘Tuebrook’ heeft meegespeeld op keyboards.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JOHN JENKINS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.