TRUE FOXES – HOWL

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

Cornwall is een graafschap en district in het uiterste zuidwesten van Engeland dat de thuishaven vormt van het folk- en popmuziek brengende vrouwelijke duo ‘True Foxes’ bestaande uit leadzangeres en gitariste Amie Parsons (ook op ukelele, banjo en piano) en harmony vocaliste en bassiste Chloe Payne. Deze twee nichtjes nemen de stoutmoedige, verstandige en sluwe eigenschappen van de vos over voor het selecteren van hun groepsnaam. Ze schrijven hun liedjes altijd samen en ze hebben die songs nu ook opgenomen en uitgebracht op hun officiële debuutalbum “Howl”.

Elf nummers in totaal sieren deze eerste sfeervolle volwaardige plaat van ‘True Foxes’ waaruit we de ballad “How Are You Now?” en het heerlijk swingende “Higher” hebben geselecteerd om aan deze recensie op video toe te voegen. In mei 2022 hadden ze met “Sunny” ook al een EP-tje uitgebracht met vier liedjes ter ondersteuning van de gelijknamige single. Die release leverde hen meteen al een serie live-optredens op in Engeland, Schotland en Wales en zorgde voor veelvuldig spelen van de song op de Britse radiostations.

In tegenstelling tot de pop- en folksound van die eerste EP is “Howl” meer opgeschoven in de richting van country-, folk- en rockende Americana-songs, nu ook ruimer verrijkt met een bredere instrumentenbasis gevormd door viool, cello, fluit, drums en banjo, meestal bespeeld door ervaren Americana-sessiemuzikanten. In de Britse vakpers duiken regelmatig vergelijkingen op tussen ‘True Foxes’ en Amerikaanse vrouwelijke artiesten als Dolly Parton of Brandi Carlile en andere vrouwen-duo’ zoals Laura en Lydia Rogers van ‘The Secret Sisters’ uit Alabama en Johanna en Klara Söderberg, de Zweedse zussen die we kennen als ‘First Aid Kit’.

Uit “Howl” werden al twee singles getrokken met het eerder vermelde nummer “How Are You Now?” en de uptempo-song “17”. De albumopeningstrack “Devil’s Calling” laat nochtans niet meteen het beste vermoeden over deze plaat, maar die visie moeten we daarna al heel snel herzien bij het horen van de tweede bluegrasstrack “Follow The Leader” of de prachtig gezongen albumafsluitende titeltrack “Howl” en de twee mooie liefdesballads “Cry Wolf”, “Wanderer” en “Leave The Light On”.

De harmonieuze samenzang tussen beide dames is oorstrelend en betoverend en de af en toe opduikende op banjo gespeelde bluegrass-klanken in songs als “Follow The Leader”, “Higher” en “Thrive On Spite” zullen ongetwijfeld ook op bijval kunnen rekenen bij het Amerikaanse publiek. “Howl” is een veelbelovende debuutplaat van deze Britse nichtjes van ‘True Foxes’ waarvan we hopen snel een even mooie of nog mooiere opvolger te mogen verwelkomen.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: TRUE FOXES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.