FUNKE AND THE TWO TONE BABY – REACCLIMATE

Artiest info
Website - bandcamp
facebook

Een voor ons wat verrassende nieuwkomer in de wereld van de alternatieve bluesmuziek is Daniel Turnbull uit het Engelse graafschap Kent die met de plaat “Reacclimate” blijkbaar toch al aan zijn vierde album is toegekomen. Hij brengt zijn muziek op de markt onder het pseudoniem ‘Funke And The Two Tone Baby’ en hij profileert zichzelf als een ‘one-man mechanical alt-blues band’.

De nieuwe plaat van deze artiest komt er weliswaar vijf jaar na zijn laatste release, hetgeen misschien verklaart waarom hij onder onze radar is gebleven. Zijn eerste album was de zes tracks tellende EP “Injustice & Queen” uit 2012 die één jaar later opgevolgd werd door zijn eerste full-cd “Battles” waarna in 2014 nog een vier songs tellende EP op de markt kwam onder de titel “The Last Thing We’ll See Is The Sea”. Datzelfde jaar verscheen ook een eerste live-cd “Live At The Man Of Kent Alehouse” en in 2015 bracht hij zijn studioalbum nummer twee “Balance” uit.

“Live/Not Live” was de titel van zijn volgende album uit 2016 en de derde studioplaat “Denizen” verscheen in de lente van 2018. De quarantaineperiode omwille van corona werd optimaal benut om een coveralbum op te nemen en onder de titel “Quarantaine Covers” op de streamingdiensten uit te brengen. “Live At Ramsgate Music Hall” was zijn laatste realisatie die nu dus eindelijk een opvolger krijgt met de hier besproken studioplaat “Reacclimate” die eind oktober 2023 op de markt kwam.

Daniel Turnbull is een begaafde multi-instrumentalist die alle muziek bij de tien songs op de nieuwe plaat als een heuse ‘one man band’ heeft ingespeeld in ‘The Brown House’-studio in Oxfordshire. Gitaar en mondharmonica zijn in haast elke song te horen maar ook elektronische klanken mogen niet ontbreken in deze blues- en rocknummers. Ondanks zware tegenslagen in zijn privéleven door het verlies van zijn partner aan kanker in november 2021 wou Daniel Turnbull toch vooral een positieve plaat maken die hem dankzij zijn poëtische songteksten uitzicht helpt verschaffen op een optimistische toekomst.

Vier nummers uit “Reacclimate” zijn voorafgaand op de cd-release als singles op de markt gebracht met eerst de elektropopsong “Shake It Up” (zie 2e video), gevolgd door het funky popnummer “Can’t Stop The Music” met volwaardig koor ‘The Funkettes’ in de backing vocals, waarna de mooie ballad “O Great Mother” volgde en het swingende “One In A Million” dat u op de eerste video kunt beluisteren (hoort u hier ook de Belgische zanger Gustaph in terug?). Andere liedjes die op onze bijval kunnen rekenen zijn het akoestische liefdesliedje “Ani’s Song” en afsluiter “Pufferfish Blues”, het ritmisch kabbelende “Something, Everyday” en het aan werk van ‘The Kinks’ herinnerende “This Is How They Operate”.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: FUNKE AND THE TWO TONE BABY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.