MIGHTY GOOD (3 CD’S) - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook

In september 1959 werd in Engeland door ‘ABC Television’ een nieuwe populaire televisieshow gelanceerd als opvolger van de in 1958 en 1959 uitgezonden tienermuziekshow “Oh Boy!” waarin latere vedetten als Cliff Richard, ‘The Shadows’, Marty Wilde, Lonnie Donegan en Shirley Bassey een gastoptreden verzorgden en soms ook enkele Amerikaanse artiesten zoals Brenda Lee en Conway Twitty een cameo deden.

De nieuwe show heette “Boy Meets Girls” die liep van 12 september 1959 tot 5 maart 1960 en was een productie van Jack Good die ook de presentatie voor zijn rekening nam. Marty Wilde, de vader van seventieszangeres Kim Wilde, was de centrale gastheer in het programma met de hulp van ‘The Vernons Girls’, een zestienkoppig ‘all female’ zingend en musicerend muziekensemble dat als huisband in deze show fungeerde.

Er werden in totaal 26 afleveringen van deze televisieshow opgenomen en uitgezonden met heel veel optredens door een uitgebreid pluimage van zangers, zangeressen en groepen. Retroplatenlabel ‘Rockstar Records’ heeft nu een drievoudig compilatiealbum “Mighty Good” uitgebracht met liedjes die in deze 26 episodes werden gezongen. CD 1 bevat 39 songs, CD 2 telt 43 nummers en CD 3 nog eens 46 tracks. In totaal krijgen we dus 138 liedjes die gedurende 3x 75 minuten een zo goed als volledig overzicht geven van wat moois er zo al te horen viel in de betreffende “Boy Meets Girls”-televisieshows.

Marty Wilde en ‘The Vernon Girls’ zongen zelf minstens één liedje in elke aflevering van de show waarbij er telkens één of meerdere gastperformers aanwezig waren. Namen van artiesten die in deze twee jaar opdoken in “Boy Meets Girls” zijn o.a. Little Tony (de Italiaanse ‘Elvis’), Gene Vincent, Johnny Cash, Eddie Cochran, Billy Fury, Ronnie Hawkins en Joe Brown. Twee liedjes uit deze indrukwekkende catalogus hebben we hier in een live gebrachte versie op video toegevoegd met eerst “Ballad Of A Teenage Queen” van Johnny Cash en daarna krijgt u een piepjonge Gene Vincent die rockt met de song “Dance In The Street”.

Jammer genoeg werd geen enkele aflevering van ‘Boy Meets Girls’ goed genoeg bevonden om opgeslagen te worden in het roemrijke ITV-archief. Dat had nochtans voor een bijzonder stukje muziekgeschiedenis kunnen zorgen, maar als de beelden er niet meer zijn hebben we wel een extra reden om de aanschaf van deze drie legendarische verzamelalbums aan te schaffen want de geluidskwaliteit is na ‘remastering’ van de originele audio-opnamen in de studio zeer goed te noemen.

(valsam)