ROXY ROCA - GREASY

Artiest info
Website
facebook

label:EdgewaterMusic

Roxy Roca is “made in Texas” en is een rock band met een voorliefde voor blues, R&B, soul en funk. De in Austin (TX) gevestigde power house band is geïnspireerd door legendarische groepen als ZZ Top, Rolling Stones en Led Zeppelin. Tijdens de coronapandemie schreven vele artiesten nieuwe nummers, anderen gebruikte de tijd voor reflectie en heroriëntering. In het geval van Roxy Roca was dit de kans om opnieuw te kalibreren en zich op nieuwe genres te focussen. In plaats van door James Brown geïnspireerde soul en funk muziek te blijven maken, besloot de band om zich méér op blues en rock te concentreren.

‘Greasy’ is sinds hun debuutalbum ‘Ain’t Nothin’ Fancy’ (2015) het 3de studio album van Roxy Roca. Het album werd in juli 2022 opgenomen in de Edgewater Studios in Sugar Land (TX). Na bijna 20 potentiële nummers voor het album te hebben geschreven, koos de band samen met het Edgewater-team de negen beste en stilistisch meest samenhangende nummers. De nummers op ‘Greasy’ zijn geschreven door de leden van Roxy Roca en geproducet door Derek Hames. De huidige line-up van de band bestaat uit frontman/zanger Taye Cannon, gitarist Babis “BB” Tyropolous, bassist Quinn Walls & drummer Ryan Greenblatt.

Met hun ruige gitaarriffs vullen ze opnieuw hun nieuwe studio album ‘Greasy’ met negen geweldige nummers, variërend van rockers zoals de door AC/DC geïnspireerde opener “Yazoo Queen” en het met riffs beladen “Your Love” tot “Muscadine Wine”, een ballade die de diepgang van de songwriting van de band laat horen. Het donkere soms dubbelzinnige “The Nomad” met een onderliggende boodschap over vertrouwen, is een funky nummer, in het vlotte “Lost & Lonely” hoor je Southern invloeden en het ruige “Life Is Grand” en het wat rustigere “Take Me Back” rocken dan weer zoals het moet. Het funky “Stay On the Grind” met de boodschap van vastberaden te blijven, gaat “Mean Old World” de afsluiter vooraf. De akoestische intro is rustig, maar daarna ontploft het nummer. ‘Greasy’ is als “nieuwe” start een stevig rock album en voldoet uitstekend aan wat van een power band verwacht wordt.

“A renewed Roxy Roca shows on 'Greasy' what rock should sound like…”

Eric Schuurmans

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ROXY ROCA
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘GREASY’: tracklist: 01. Yazoo Queen – 02. The Nomad – 03. Lost & Lonely – 04. Muscadine Wine – 05. Life Is Grand – 06. Take Me Back – 07. Your Love – 08. Stay On the Grind – 09. Mean Old World | Music/Lyrics: Roxy Roca, or as [noted] | Produced by: Derek Hames |Credits: Taye Cannon: lead vocs / Babis “BB” Tyropolous: guitar / Quinn Walls: bass, bvs / Ryan Greenblatt: drums

Discography ROXY ROCA: 3-Greasy [2023] | Your Love (ep,4#) [2023] | “Mind Blown” [2020] | 2-A Better Way [2018] | 1-Ain’t Nothin’ Fancy [2015] | “It Ain’t Christmas Without You” [2014] | “Happiness Is a Choice” [2012] | (“Single”)