ANNIE GALLUP – SMALL FORTUNE

Artiest info
Website
facebook
Label: Gallway Bay Music
Info: Hemifran

Annie Gallup is een sinds vele jaren bij ons gekende singer-songwriter door haar solowerk en haar samenwerking in het folkduo ‘Hat Check Girl ‘met multi-instrumentalist Peter Gallway, haar echtgenoot sinds 1 maart 2014. Met een dertiental soloplaten op haar conto en de zeven albums die ze opnam met ‘Hat Check Girl’ kon ze bij ‘Rootstime’ in de voorbije decennia steeds weer rekenen op zeer positieve recensies. Naast haar indrukwekkende muzikale carrière heeft de momenteel in Rockland, Maine wonende Annie Gallup als kunstenares ook nog een universitair diploma van de ‘University Of Michigan’ en doet ze aan massagetherapie en het ontwerpen van trouwringen.

Ook wat betreft het bespelen van allerlei instrumenten is deze in Ann Arbor, Michigan geboren en opgegroeide artieste een veelkunner met vooral knap gitaarwerk op akoestische en elektrische instrumenten, naast lap steel en dobro. Ze werd een aantal jaren geleden het slachtoffer van de ziekte van Lyme, veroorzaakt door een tekenbeet en heel wat fysieke klachten bij haar veroorzakend.

Ze is daar tegenwoordig zo goed als helemaal van hersteld en in de zomer van 2021 bracht ze haar 12e soloplaat “Oh Everything” uit, geproducet door Peter Gallway en opgenomen in hun eigen thuisstudio. Haar nieuwste soloalbum heet “Small Fortune” en bestaat uit elf door haarzelf gecomponeerde nummers die u integraal kunt beluisteren op de aan deze recensie toegevoegde 39 minuten durende video. Het zijn vooral haar poëtische songteksten die het weer helemaal doen in deze liedjes en de continue aandacht van de luisteraar vergen.

De begeleidende instrumenten die u bij deze sfeervolle en soms heel emotievolle songs kunt horen worden bespeeld door Annie Gallup zelf (gitaren, keyboards en lap steel), Peter Gallway (basgitaar, keyboards en percussie) en Harvey Jones (synthesizer en overige instrumenten). Onze favoriete tracks zijn opener “The Sky At Night”, het sober geïnstrumenteerde “The Names That They Call Me”, het op een repetitief melodietje gebrachte “She Lived With Her Mother”, het melancholische “Magnetic” en de intimistische slotsong “Like Audrey Hepburn”

U zult bij het beluisteren van deze plaat ongetwijfeld ook even terugdenken aan andere vrouwelijke singer-songwriters die eenzelfde muziekstijl hanteren zoals Marianne Faithfull of Joni Mitchell maar bij ons valt vooral haar mooiste instrument zijnde de loepzuivere zangstem van Annie Gallup telkens weer op. Zoals bij al haar vorige platen is het ook nu weer overal de kwaliteit van de songs die primeert en dat is een eigenschap die we ook in de toekomst op haar volgende albums zullen mogen verwachten.

(valsam)
“Since we know Annie Gallup as a solo artist and as part of ‘Hat Check Girl’ with her husband Peter Gallway, we have been heavily impressed by her impeccable vocal performance. But now also on the eleven songs of her 13th solo album ‘Small Fortune’ she is once more very convincing as songwriter: poetic, intimate and touching our hearts on their weakest spot.“ – www.rootstime.be

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ANNIE GALLUP
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.