CARL SOLOMON – THE WHISPER

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran

Het tien songs tellend album “The Whisper” is de vierde full-cd van de in Baltimore, Maryland wonende Amerikaanse folkzanger en songschrijver Carl Solomon. Zijn liedjesteksten zijn vaak autobiografisch en dat zorgt af en toe voor intieme momenten die de luisteraar een voyeuristisch label lijken op te kleven. Maar aangezien hij die verhalen via zijn liedjes wil vertellen, lijkt het er op te wijzen dat de songs voor hem ook een uitlaatklep zijn om zijn gevoelens en emoties te delen met zijn fans.

Carl Solomon begeleidt zichzelf bij het zingen van zijn liedjes op akoestische gitaar. Op het vlak van songteksten gaat hij sporadisch de nostalgische toer op en een vleugje humor krijgt ook altijd een plaatsje op één of andere track van dit door Merel Bregente geproducete nieuwe album. Andere instrumentalisten die hem in de opnamestudio hebbben bijgestaan zijn Peter Wassner op piano, orgel en op accordeon die ook bespeeld wordt door Lori Beth Brooke, Dave Pearlman op pedal steel, Cody Braun op viool, Michael Dorrien op gitaren, Mark Epstein op basgitaar en contrabas en producer Merel Bregente op drums.

Dat deze Amerikaanse singer-songwriter zijn muzikale voorbeelden heeft gezocht en gevonden bij artiesten als John Prine, Bruce Springsteen, Guy Clark en Townes Van Zandt hoeft niemand meer te verbazen na het beluisteren van dit album. Vooral in de op de tweede audiovideo te beluisteren openingstrack “Look West”, het verhalende “Lincoln Continental (Suicide Doors)”,de ballads “Only The Moon Knows” en albumtiteltrack “The Whisper” of het op de eerste video te horen countryrockliedje “Singin’ With The Ghost” en de heerlijke afsluiter “You, Me, Us” horen we meerdere invloeden van deze country- en folksterren. Tof plaatje zonder meer!

(valsam)
“Nostalgic storytelling and here and there some humour in the lyrics seems to be the trademark in the songs of the American folk and country singer-songwriter Carl Solomon on his fourth album ‘The Whisper’. The songs are nicely orchestrated and his singing style urges you to listen attentively to his stories told.“ – www.rootstime.be


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: CARL SOLOMON
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.