ETHAN DOANE – FINALLY ALONE

Artiest info
 
facebook
 

Het overkomt me niet zo vaak dat ik geen informatie kan terugvinden over de muzikanten die ons hun plaat toesturen voor het schrijven van een recensie. Dat verklaart al meteen waarom dit verhaal over de plaat “Finally Alone” van Ethan Doane bijzonder kort zal uitvallen. We konden hem op ‘YouTube’ in heel wat filmpjes aan het werk zien bij het spelen van traditionele en klassieke stokoude folk- en bluesnummers die weliswaar niet op zijn hier geëvalueerde debuutplaat terug te vinden zijn.

Ethan Doane is een vintage ‘doe-het-zelver’ in de muziekwereld. Deze Amerikaanse troubadour uit het stadje Owego in Tioga County in de staat New York nam de acht old-time blues-, folk- en country bluesnummers op zijn plaat “Finally Alone” dan ook helemaal alleen op. Hij begeleidde zich daarbij op akoestische gitaar of banjo als een ‘one-man-band’ en creëerde vocaal een geluid dat zo afkomstig leek te zijn uit de jaren ’30 of ’40 van de vorige eeuw.

Om u een idee te verschaffen hoe dat dan allemaal wel moge klinken hebben we twee nummers uit het album geselecteerd voor een video. Eerst krijgt u de titeltrack “Finally Alone” in een live gebrachte uitvoering en ook de tweede song “Bitter Love Blues” wordt live en akoestisch gepresenteerd. In de tekst op het cd-hoesje zegt Ethan Doane dat deze liedjes persoonlijke verhalen zijn over een periode in zijn leven waarin hij zich moest proberen aan te passen aan de emotionele gevechten die zijn wereld helemaal ondersteboven hebben gekeerd. De liefde, zijn verliefdheid en de pijnlijke afwijzing, de eenzaamheid, de hoop en een welgemeende muzikale ode aan zijn beste vriend “Tyler” vormen de onderwerpen van deze soms heel emotionele en persoonlijke songs.

(valsam)

 

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ETHAN DOANE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.