CARY HUDSON – OLE BLUE

Artiest info
Website
facebook
Label: Old Trace Records
Info: Hemifran

De roots van de Amerikaanse singer-songwriter Cary Hudson liggen in de staat Mississippi waar hij in Hattiesburg verblijft. In zijn leven heeft hij al de beruchte 12 stielen en 13 ongelukken beleefd, maar in de jaren ’80 bracht zijn keuze voor een carrière als muzikant soelaas. Hij richtte eind jaren ’80 in Oxford samen met zijn echtgenote Laurie en haar broer John Stirratt, de huidige bassist bij de Americana-band ‘Wilco’, hun eigen groep ‘The Hilltops’ op.

Vijf jaar later kwam daar een eind aan toen hij en Laurie in 1990 naar Venice, nabij Los Angeles verhuisden en er de formatie ‘Blue Mountain’ oprichtten. Er werden diverse albums opgenomen en de live-optredens gebeurden vaak samen met topbands als ‘Uncle Tupelo’, ‘Son Volt’, ‘Wilco’ en ‘The Jayhawks’ of met countrylegende Willie Nelson. In 2002 besloot Cary Hudson om van Laurie Stirratt te scheiden en aan een solocarrière te beginnen wat hem een zestal soloplaten opleverde. Sindsdien verdeelde hij zijn activiteiten tussen solo-optredens, shows met ‘Blue Mountain’ en optreden als gitarist in de begeleidingsband van diverse artiesten.

Wij hebben nu zijn nieuwe zevende soloplaat “Ole Blue” toegestuurd gekregen, een album met tien nieuwe nummers in country-, blues- en rockstijl. Op deze liedjes speelt hij zelf de meeste instrumenten in. Zijn voorliefde voor de bluesmuziek blijkt hier al meteen uit de eerste track op de plaat “Who Been Hoodooin U” waarna hij gezellig voortkabbbelt op het melodieuze deuntje “Delta Darlin’”. Dan gaat hij de jazzy toer op in de door Cary’s dochter Anna gezongen song “Queen Of The Road”, een muzikale kwinkslag naar het nummer “King Of The Road”, het liedje van Roger Miller uit 1964. Anna Hudson zal even later op dit album ook nog de pianoballad “Goodbye” inzingen.

De nummers op deze plaat die ons persoonlijk het meest zijn bevallen zijn “Local Honey” en de twee songs waarvan u de teksten kan volgen of meezingen op de hier toegevoegde ‘lyrics’-video’s: het melancholische “’Til The River Runs Dry” en de in B.B. King-stijl gebrachte bluesballad “Velvet Elvis”. Deze plaat wordt afgesloten met de meest a-typische song “Country Funk” die eigenlijk gewoon is wat de titel zegt: een soort countrynummer met een uptempo gespeelde funky orkestratie.

(valsam)
“American veteran singer-songwriter and guitarist Cary Hudson presents his seventh solo record ‘Ole Blue’. Two of the ten songs in country, blues and rock style are sung by his daughter Anna. The one that pleases us most is the melancholic tune ‘’Till The River Runs Dry’ but in fact all tracks on the whole record deserve to be heard.“ – www.rootstime.be