BREEZERS – HIDEAWAY

Artiest info
Website
facebook
Label: Blackbird Record Label

‘Breezers’ is de naam die de Amerikaanse singer-songwriter Evan apRoberts uit Los Angeles heeft uitgekozen om als muzikant door het leven te gaan en zijn platen op te nemen. Met het recent uitgekomen album “Hideaway” is hij inmiddels al aan zijn vierde soloplaat toegekomen na gedebuteerd te hebben in 2010 met het album “Under The Ghost”. In twaalf vaak melancholische en romantisch klinkende nummers toont hij zijn kwaliteiten als componist en vertolker van folksongs met lichte countryinvloeden.

De begeleidingsband die Evan apRoberts bij deze plaatopname hebben geholpen bestaat uit zijn echtgenote Melissa Louise Castellano voor harmony vocals, akoestische gitaar en glockenspiel, Michael Nau op lap steel, elektrische piano en synthesizers en albumco-producer Graeme Gibson op drums, basgitaar, keyboards, synthesizers en lapsteel.

De eerste keer dat we echt onder de indruk kwamen van het werk van ‘Breezers’ was bij het horen van de song “Cemetery” die als tweede single uit het album werd geselecteerd en die u ook kunt beluisteren op de eerste video. Ook het als eerste single uitgebrachte nummer “Orion’s Belt” dat we hier op de tweede video meegeven kon ons meteen overtuigen. Evan apRoberts zegt zelf bij het schrijven van al deze nummers geïnspireerd te zijn door zijn ervaringen in de wildernis en de ruwe natuur van het Westerse landschap waarin hij opgroeide.

Naast zijn muzikale werk als ‘Breezers’ is Evan apRoberts ook nog actief als visueel kunstenaar, uitgever van een magazine en hij speelt occasioneel mee in allerlei andere groepen. Zijn grote hobby is het surfen op de hoge en wilde golven voor de Californische kust. Van de songs op “Hideaway” waren er twee nummers die Evan apRoberts samen schreef met zijn vrouw Melissa: het op een leuke riff voortkabbelende “Caldera Nights” en “Dirt Road Dirtbag” waren gebaseerd op hun gezamenlijke ervaringen bij een soort nomadentrektocht in een truck door de bergen en desolate woestijnvlaktes in de ‘Sierras’ in het oosten van Californië.

Songteksten zijn altijd heel belangrijk geweest voor Evan apRoberts en ook de melodieën die hij creëert bij deze liedjes krijgen steeds weer zijn volle aandacht. Het resultaat van die componeerarbeid is een leuk beluisterbare plaat vol met sfeervolle folksongs die uw luistermomenten fleurig zullen inkleuren. Neem daar zeker voldoende tijd voor en geniet volop van liedjes als “So Much”, “Mountain Lion”, “The Roses”, het op werk van ‘Crosby, Nash And Young’ lijkende “Moonlight” en de erg mooie albumafsluiter “Caverns Reveal”, naast de hierboven reeds vermelde songs.

(valsam)