TYLOR & THE TRAIN ROBBERS – HUM OF THE ROAD

Artiest info
Websitep
facebook
 

Tylor Ketchum is de leadzanger en songschrijver van de nummers die te horen zijn op de platen van de in 2014 opgerichte Amerikaanse formatie ‘Tylor & The Train Robbers’ uit Boise, Idaho. Deze folk- en rootsy countryformatie debuteerde in 2017 op plaat met het album “Gravel”. Twee jaartje daarna verscheen een tweede album van deze groep met de twaalf songs tellende plaat “Best Of The Worst Kind” en nog eens twee jaartjes nadien kwam album nummer drie “Non-Typical Find” op de markt. U kunt onze recensies over deze drie platen allemaal terugvinden op deze pagina’s.

Vanzelfsprekend moest er dan ook een evaluatie door ons geschreven worden met betrekking tot de splinternieuwe cd van ‘Tylor & The Train Robbers’, een album dat op 3 mei zal worden gereleased onder de titel “Hum Of The Road”. Zoals op zowat alle vorige platen behoren de leden van begeleidingsband ‘The Train Robbers’ tot de naaste familiekring van Tylor Ketchum: de leadgitarist van de band is zijn schoonvader Johnny ‘Shoes’ Pisano en op basgitaar en drums vinden we respectievelijk zijn twee jongere broers Jason Bushman en Tommy Bushman.

Enkel voor het bespelen van pedal steel, lap steel en dobro werd buiten de familie gerecruteerd met Rider Soran. Er waren eveneens twee gastmuzikanten aanwezig met Dave Percefull op orgel bij het nummer “Ton Of Trails” en Jonathan Tyler op orgel en synthesizer bij het liedje “Sailing Song” en ook albumproducer Cody Braun is geen familielid want hij is sinds 1996 de frontman van de Amerikaanse countryband ‘Reckless Kelly’ uit Austin, Texas. Hij was trouwens ook al de producer van het vorige album “Non-Typical Find” en heeft ook hier weer de typische sound van zijn band op deze nummers geënt.

De meeste tracks op “Hum Of The Road” kunnen gecatalogeerd worden als countryrocknummers met “Next Long Haul”, “The Way We Learn”, “Skittle Man”, nieuwe single “Workin’ Hands”, “On The Go” en het op de video te beluisteren eerste singletje “I Ain’t The Only One” als stijltyperende voorbeelden. Andere nummers die wat rustiger naar countryballads lijken af te glijden zijn “Straight As An Arrow” en albumafsluiter “Ton Of Trails” terwijl de titeltrack “Hum Of The Road” en “Sailing Song” zich qua muzikaal ritme ergens daartussenin bevinden.

(valsam)


10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: TYLOR & THE TRAIN ROBBERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.