SCOTT SEAN WHITE – EVEN BETTER ON THE BAD DAYS

Artiest info
Website
facebook
 

De Amerikaanse folk- en countryzanger en songschrijver Scott Sean White uit het amper 2000 inwoners tellende plaatsje Poetry, Texas zegt zelf dat de voornaamste inspiratiebron voor zijn liedjes in zijn jeugdjaren te vinden is. Al de volwassenen die hij in zijn jonge leven is tegengekomen waren ofwel verslaafden of alcoholisten, inclusief zijn natuurlijke vader die zijn moeder tijdens de zwangerschap van Scott zwaar had mishandeld en geslagen waardoor ze in het ziekenhuis is terechtgekomen. Later heeft ook zij zichzelf door alcohol overmand tot de dood laten leiden.

Hij kende dus een weinig hoopgevend verleden maar is gelukkig toch mooi op zijn pootjes terecht gekomen dankzij zijn keuze voor een normaal familieleven en een muzikale carrière als zanger en songschrijver. Tot wat dit allemaal geleid heeft konden we in de herfst van 2021 horen in de elf songs die hij voor zijn debuutalbum “Call It Even” heeft opgenomen. Zijn verhalende, eerlijke en beklijvende songteksten zijn één van de sterke punten die Scott Sean White ons te bieden heeft op deze plaat.

Met het album “Even Better On The Bad Days” komt er nu een tweede plaat van deze muzikant op de markt. De opname van de tien nieuwe songs voor deze plaat vond plaats in de ‘Sound Stage Studios’ in Nashville, Tennessee waar de lokale Americana-zangeres Helene Cronin met Scott Sean White mee componeerde aan vier van de tien liedjes en tevens voor bijpassende harmony vocals zorgde. Die nummers zijn countryballad “People”, het verhalende “Not The Year”, het folky “Just Not Today” en het erg knappe “Keeper” dat ze samen brengen op de tweede video bij deze recensie.

De eerste video biedt dan weer de gelegenheid tot het beluisteren van de song “Pulling Weeds”, de openingstrack en eerste single uit “Even Better On The Bad Days”. Dit album heeft geen enkele mindere song op de tracklijst want ook de ballad “Hope You Never Do” en de emotionele liedjes “God Is Good” over de dood van zijn twee oudere broers in enkele maanden in 2021 en “Small World” of het zachtjes swingende “Same Street” en de Dylaneske afsluiter “12 Notes And 26 Letters” zijn zeer de moeite waard.

Albumproducer Dave Brainard is ook op elk nummer te horen als bespeler van akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, dobro, accordeon, piano en keyboards. Net als op zijn eerste plaat zingt Tina Wilkins, de echtgenote van countrytroubadour Walt Wilkins, ook hier harmony vocals op het liedje “God Is Good” terwijl op de overige nummers harmony vocals worden gezongen door Dani Flowers, Susan Gibson, Shelly Fairchild, Jenny Tolman, Ben Roberts en Radney Foster en de reeds eerder vermelde Helene Cronin.

(valsam)


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: SCOTT SEAN WHITE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.