A TREEHOUSE WAIT – KALEIDOSCOPE

Artiest info
 
facebook
Label: Volkoren

We moeten eigenlijk nog wachten tot 24 mei 2024 om het negen tracks tellende album “Kaleidoscope” van de Zweedse zangeres en songschrijfster Jenny Gajicky in huis te halen. Maar dan zult u in de platenzaken ook nog moeten gaan zoeken naar een cd van ‘A Treehouse Wait’ want onder dat nogal speciale pseudoniem brengt deze artieste uit Stockholm haar albums op de markt. Haar echte paspoortnaam is trouwens Jenny Wahlström, ook toen ze als ‘A Treehouse Wait’ in 2016 haar debuutalbum “Interlude” uitbracht. Opvallend is eveneens dat deze plaat werd uitgebracht op een Nederlandse label ‘Volkoren’ dat in het verleden wel vaker album van Zweedse artiesten heeft gereleased.

Jenny Gajicki is in Zweden eveneens bekend als ‘worshipleader’ wat zoveel betekent als dat ze voorgaat in christelijke erediensten en zo probeert om mensen kennis te laten maken met God, iets wat ze naast haar solocarrière extra onderstreept door haar lidmaatschap van de muziekgroep ‘Common Hymnal’ waarmee ze godsdienstige geïnspireerde liedjes brengt. Op “Interlude” ging haast elke song over godsdienst en geloof maar op deze nieuwe tweede plaat “Kaleidoscope” is dat toch wel wat minder het geval.

Van de negen nummers op dit album zijn er intussen al drie tracks op single verschenen met de liedjes die we op de hieronder te beluisteren video’s hebben toegevoegd: “The Edge”, “All Of Me” en titeltrack “Kaleidoscope”. Uit de zes resterende songs kunnen we trouwens gemakkelijk nog enkele single-kandidaten selecteren zoals de albumopeningstrack “Wait For You”, onze knap georkestreerde favoriete track “Trouble” en de intimistisch afsluitende song “Not Scared Of The Dark”.

De meeste instrumenten die we bij deze nummers kunnen horen werden allemaal ingespeeld door Emil Sydhage die naast Jenny Gajicki ook als co-producer van het album optrad. Enkel het subtiele strijkerswerk op viool en cello werd gespeeld door Hanna Ekström en Emil Eriksson speelt mee op basgitaar bij vier nummers. Qua vergelijkbaar werk zouden we deze vocaal etherisch en expressief zingende artieste naast iemand als de betreurde Ierse singer-songwriter Sinéad O’Connor kunnen plaatsen, vooral in de nummers “ICCY” en “Trouble”. Maar we zien hier en daar ook wel gelijkenissen met het werk van het Ijslandse fenomeen Björk. Dat Jenny Gajicki als ‘A Treehouse Wait’ in de nabije toekomst haar eigen weg in het huidige muzieklandschap zal vinden staat volgens ons buiten kijf.

(valsam)