WILL PAGE – STILL STANDING

Artiest info
Website
facebook
Label: Union Music Label

Will Page is een op plaat debuterende folktroubadour uit Tunbridge Wells in het Engelse graafschap Kent. In de tien songs op zijn debuutalbum “Still Standing” wordt hij terug gecatapulteerd naar zijn roots die gekenmerkt werd door de traditionele folkmuziek uit zijn jeugdjaren. Vooraleer als soloartiest naar buiten te treden was hij jarenlang lid van de folk- en Americana-formatie ‘Noble Jacks’ waarmee hij in 2022 nog hun derde album “Last Of The Wild” uitbracht.

Op de twee “Still Standing”-albumtracks “Find Your Light” en het op de tweede video te beluisteren openingslied “The Rise” wordt Will Page bijgestaan door de 70-jarige Engelse singer-songwriter Steve Knightley die al sinds 1992 samen met Phil Beer het folk- en rootsduo “Show Of Hands’ vormt en die daarnaast ook als soloartiest platen maakt en optreedt.

Een opvallende instrumentalist die eveneens meespeelt op deze plaat is Cormac Byrne, de Ierse drummer, percussionist en bodhrán-bespeler die eerder meespeelde op platen van de ‘Seth Lakeman Band’. Jack Hosgood is de vierde instrumentalist die participeert op het album met bijdragen op basgitaar, piano en keyboards. Will Page speelt op deze nummers zelf op viool, banjo, akoestische gitaar en mondharmonica.

Bij beluistering van de zeer mooie met vioolklanken geïnstrumenteerde folksong “Find Your Light” zal u ook wel even denken aan Bruce Springsteen en zijn akoestische folkalbum “Nebraska” uit 1982. Het nummer dat als eerste single uit deze plaat werd gelanceerd is het op de eerste video te horen lied “Strength To Carry On”. De albumopeningstrack “The Rise” kwam eind februari als tweede single uit. Dat Will Page een fan is van de sound van bands als ‘Levellers’ en/of ‘The Waterboys’ kunnen we gemakkelijk terughoren in de meeste songs op deze plaat.

De albumtitel “Still Standing” verwijst naar de vele wijzigingen die Will Page de laatste jaren heeft doorgemaakt in zijn persoonlijke en professionele leven. In de songs “Leaving For The Weekend”, “Oceans” en de titeltrack “Still Standing” komt dit persoonlijke aspect het sterkst aan bod. Deze debuutplaat als soloartiest werd samen met co-producer Al Drake Brockman opgenomen in diens ‘Doz Studios’ die gesitueerd is in het rustige heuvelachtige landschap van het graafschap Kent.

(valsam)