GOPHERBROKE – IT’S ABOUT TIME!!

Artiest info
Website
facebook
label: DBS Records

Google je “gopherbroke” dan krijg je naast “Gopher Broke”, de korte animatiefilm uit 2004 onder regie van Jeff Fowler waarin een hongerige eekhoorn (“gopher” betekent grondeekhoorn) een slim plan bedenkt om een snelle snack te krijgen, ook de blues band van Mike Shields uit Detroit, GOPHERBROKE. In de seventies waren er vóór GopherBroke in Detroit meerdere bands, waaronder Soul Provider. Gopherbroke werd aanvankelijk opgericht in 1974. Nadat de band uit elkaar ging, bleven de leden vrienden en was er ongeveer 40 jaar lang een "Gopherbroke Gap".

Leadzanger en mondharmonicaspeler Mike Shields en zijn vrouw verhuisden in 1993 naar Las Vegas. Terwijl hij daar was, speelde hij in verschillende bands, waaronder Common Ground, Full House, Last Call en het beruchte Wet Paint gezelschap. Shields speelde daarnaast ook in de back-up band van de legendarische Moody Scott. Gedurende die jaren bleven de overgebleven leden van GopherBroke spelen in bands uit de omgeving van Detroit, waaronder Cheyenne en Soul Provider. Mike verhuisde in 2018 terug naar de omgeving van Detroit, zocht de overgebleven leden van GopherBroke en Soul Provider op en bracht de band weer bij elkaar. Op gitaar speelt Harold Bourlier, bassist is Darryl Clotfelter en achter de drums zit Bob Henninger. De sax wordt verzorgd door Joe Marocco die ook zingt. Rocco is op trompet, gitaar en zang.

Mike Shields schreef zes van de nummers die op de tracklist van ‘IT’S ABOIUT TIME!!’ staan en Marocco & Rocco de andere twee. “Gopherbroke Boogie”, de opener, is een autobiografisch nummer, waarin Shields ons over zichzelf vertelt. Met “I Miss You When You’re Gone” rockt het feestje met gitaar, sax en harp lekker verder. Wat er dan volgt is “Gotta Get Up”, een swingend midtempo nummer. We krijgen een gitaarsolo samen met harp, sax en trompet om van te genieten. “Cloud Up and Rain” is het éérste rustige én zwoele nummer, met een sexy saxofoon die ons het luisteren oplegt. “Ain’t that Some Mess” is daarna een coole afgemeten shuffle met gitaar, sax en harp solo's om van te genieten. Het funky “Ten Foot Pole” volgt dan met veel aanstekelige harplicks. “Goin’ Fishin’” bevat wat gruizige leadzang en “True the Blues”, waarmee afgesloten wordt, is een eerbetoon aan de blues grootheden die een mooie gitaar- en daarna een saxofoonsolo aangeboden worden.

“In Detroit, your best bet for fun, Blues, Soul and R'n’R…”

Eric Schuurmans

 

‘IT’S ABOUT TIME!!’: tracklist: 01. Gopherbroke Boogie – 02. I Miss You When You’re Gone – 03. Gotta Get Up – 04. Cloud Up and Rain – 05. Ain’t that Some Mess – 06. Ten Foot Pole  - 07. Goin’ Fishin’ – 08. True the Blues | Composed by: Mike Shields, Joe Marocco & Rocco | Credits: Mike Shields: vocs, harmonica / Harold Bourlier: guitar / Darryl Clotfelter: bass, vocs / Bob Henninger: drums / Joe Marocco: sax, vocs / Rocco: trumpet, guitar, vocs

Discography GOPHERBROKE: It’s About Time!! [2023] |