MIRA GOTO – BEFORE (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Parfitt Music LLC

De wortels van de nu 35-jarige Amerikaanse zangeres en songschrijfster Mira Goto lagen in Santa Cruz, Californië maar omdat ze een muzikale carrière wilde ontwikkelen in het countrygenre verhuisde ze naar het mekka van deze muziekstijl in Nashville, Tennessee. In 2013 kwam haar debuutplaat “New Plaid Shirt” op de markt, toen nog onder haar paspoortnaam Mira Parfitt maar in 2020 bracht ze haar officiële debuutalbum als Mira Goto uit met het album “Nobody Warned Me”.

In countrymuziek gaat het vaak over liefdesverdriet, hartverscheurende taferelen en emotievolle en soms introspectieve tearjerkers. Van al deze genre-gerelateerde kenmerken kunnen we nu telkens iets terughoren in de vijf liedjes die Mira Goto in Nashville heeft opgenomen voor haar nieuwe EP “Before”.

Haar loepzuivere stem is het sterkste instrument waarover Mira Goto beschikt, maar ze heeft ook veel kaas gegeten van het songschrijven zoals u zelf kunt vaststellen bij het beluisteren en bekijken van de twee video’s bij dit verhaal. In het eerste filmpje brengt ze samen met co-auteur en albumproducer Derek Garten het liedje “Enough To Try”, de openingstrack van deze EP en daarna kunt u nog wat verder genieten van een live gezongen albumtiteltrack “Before”.

Toch zijn wij vooral te vinden voor twee andere nummers op dit minialbum, namelijk het emotionele liedje “Wanted” en de recht naar het hart mikkende albumafsluitende song “Loving You Is Killing Me”. Onze conclusie bij het beluisteren van deze EP is echter dat Mira Goto over meer dan voldoende talent beschikt om het helemaal waar te gaan maken in de wereld van de countrymuziek. Misschien moet ze net daarom niet te lang op zich laten wachten om een volwaardige nieuwe plaat op te nemen.

(valsam)