JEREMY HARRY HARRIS – WALKING WITH MY DARKNESS

Artiest info
Website
facebook
Label: Rock Puppy Records

I’m falling, I’m free falling…Now

Darkness overcomes me

I’m falling…Now

“Walking With My Darkness” is een vrij donkere conceptplaat van de nu 46-jarige Australische zanger en songschrijver Jeremy Harry Harris. De nummers voor het album werden gecomponeerd in de periode na het uitbreken van de coronapandemie in het begin van 2020 wat er destijds voor zorgde dat hij gedwongen werd om een reeds lang van tevoren geplande tournee van drie maanden doorheen Zuid-Amerika te annuleren. Covid-19 en de conflicten tussen Rusland en Oekraïne en tussen Israël en de Palestijnen in Gaza waren de aanleiding voor enkele hulpeloosheid en frustraties uitstralende songs op “Walking With My Darkness”.

De teksten van de elf liedjes voor deze plaat werden door Jeremy Harry Harris geschreven en op stevige rockmuziek geplaatst die door zijn Cubaanse vriend Reinier Martin Rodriguez werd gecomponeerd. Samen met Peter Renzullo tekenden beiden ook mee voor de rol van producer van het album en Reinier Martin Rodriguez speelt op zowat alle instrumenten die we bij deze liedjes te horen krijgen (gitaren, basgitaar, drums en percussie, keyboards en snaarinstrumenten). Jeremy Harry Harris zingt alle songs als leadvocalist en Anne Marie Phoenix zorgt als gastvocaliste op enkele tracks voor extra vrouwelijke zanginbreng.

In enkele liedjes vraagt deze artiest zich af of de mensheid alle empathie, alle menselijkheid en alle blijken van medeleven en sociale verbondenheid heeft verloren door de gebeurtenissen van de recente jaren in deze wereld. In de rockende albumopeningstrack “The Falling” en de nummers “Shout Down The Silence” dat begint met de beroemde ‘I Have A Dream’-speech van Martin Luther King, “No One Gets Out”, de wat rustigere eerste single “Flatline D.O.A. (‘Dead On Arrival’)” en albumtiteltrack “Walking With My Darkness” komt deze donkere problematiek aan bod.

Maar ook liefdes- en relatieproblemen worden niet uit de weg gegaan, dat kunnen we op dit album o.a. horen in de liedjes “Tell Me It Ain’t True” (video 2), “No Coming Back”, “Paralysed”, het knappe “Haunted” (zie video 1) en de heerlijke afsluiter “The Memory Lingers”. Het verdriet en de eenzaamheid overheersen in de songteksten van deze ten opzichte van de thematiek toch wat contrasterende rocknummers. “Walking With My Darkness” is de tweede soloplaat van Jeremy Harry Harris en de opvolger van zijn in 2019 op de markt verschenen debuutalbum “Kings Of Time”.

(valsam)

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JEREMY HARRY HARRIS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.