EDD DONOVAN AND THE WANDERING MOLES – ANCHOVY

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

Edd Donovan is een zanger en songschrijver uit de Britse stad Cheltenham in het graafschap Gloucestershire die in april 2014 op plaat debuteerde met de release van zijn album “Something To Take The Edge Off”. Die plaat werd in de zomer van 2016 opgevolgd door een tweede plaat “Making Mountains (Vol. 1) en eind 2020 verscheen een derde album dat “Guardians Of Our Time” heette. Samen met zijn vaste begeleidingsgroep ‘The Wandering Moles’, een collectief van zeven instrumentalisten en vier gastzangers en -zangeressen, brengt Edd Donovan nu een nieuwe vierde plaat op de markt die de titel “Anchovy” kreeg wat in het Nederlands vertaald wordt tot ‘ansjovis’ of ‘sardientje’.

Hij is in het burgerleven professioneel actief als sociaal werker maar in zijn songs is hij een echte verhalenverteller, een folktroubadour die allerlei belevenissen en waarnemingen uit het dagdagelijkse leven bezingt in de tien zelfgeschreven liedjes die op deze plaat te horen zijn. Op de bijgevoegde video’s kunt u hem aan het werk horen in twee tracks uit “Anchovy”, met name de eerste single “Echoes Of The Sea” over de bevrijdende en rustgevende geluiden van de golvende zee en het door blazers soulvol ingekleurde nummer “Unspoken Heroes” dat een eerbetoon is aan de mensen die werken voor de Britse ‘National Health Service’, het openbare gezondheidssysteem in het Verenigde Koninkrijk.

Zelf zegt Edd Donovan bij het uitbouwen van zijn carrière muzikaal beïnvloed te zijn geworden door artiesten als Sufjan Stevens, Micah P. Hinson en Father John Misty die evenzo boeiende verhalen kunnen vertellen in hun soms experimenteel uitgewerkte liedjes. Hier doet hij dat o.a. in de songs “St. Ives” over enkele leuke herinneringen uit zijn jeugdjaren in dit gezellige dorpje in Cornwall en in “What You Know” waarin hij concludeert dat we eigenlijk maar heel weinig weten over wat er in de wereld rondom ons gebeurt. Verder zijn er de spiritueel geïnspireerde songs “Aphrodite” over de vrouwelijke godinnen uit de oudheid die hij als allereerste feministen portretteert en het sterke “God Be With You” over de onomkeerbare teloorgang van de natuur met blazer Pete Beck heerlijk meespelend op bugel.

Zijn poëtische kunde showt hij verder nog in enkele melodieuze nummers op deze plaat waaronder “Be The One” en “Get It Out” ons het meest weten te overtuigen. Afsluiten doet Edd Donovan op deze plaat met het van een toepasselijke titel voorziene liedje “Last Song” dat enkel door akoestische gitaar en cello wordt begeleid en waarbij zangeres Emma Parker voor knappe subtiele backing vocals zorgt. “Anchovy” is een uitermate aangenaam beluisterbare nieuwe plaat van deze Engelse folktroubadour.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: EDD DONOVAN AND THE WANDERING MOLES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.