KARYN OLIVER – CHERCHEZ LA FEMME

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Buxom County Records

Een ‘all female-‘begeleidingsband is het voornaamste kenmerk van het album “Cherchez La Femme” van de uit Washington D.C. afkomstige maar nu in Fort Worth, Texas residerende Americana-, country- en folkzangeres Karyn Oliver. Die dames-instrumentalisten zijn bassiste Carolann Solebello, drumster Cheryl Prashker, toetseniste Allison Tartalia en gitaristen Kate Maguire, Ann Klein en Anne McCue. Maar ook de blazerssectie met Alison Scola (klarinet), Lyn Ligammari (saxofoon), Julie Drombosky (trombone), Minerva Johnson (trompet) en cello-speelster Dirje Childs behoren tot het door mannen erkende sterkste geslacht, net als de drie backing vocalisten Katherine Etzel (ook albumproducer), Catherine Miles en Karyn Oliver zelf.

De albumafsluitende song “Cry Hallelujah” werd recent als nieuwe single gelanceerd. Het is een lichtjes theatraal klinkende liedje over spijt hebben en vragen om vergeving. U kunt deze song in een live-uitvoering beluisteren op de eerste video bij deze recensie. Op de tweede video krijgt u de hier ook live gebrachte albumopener “Lay Your Burden Down”. De mix van folk, country en Americana in de twaalf nummers zorgt voor de nodige afwisseling in de tracklijst van “Cherchez La Femme”.

Haar debuutplaat als soloartieste “Red Dress” werd door Karyn Oliver op de markt gebracht in 2009 en kreeg pas in 2016 een vervolg met het album “Magdalene” en in 2019 met de derde plaat “A List Of Names”. Door de meer dan twee jaar durende coronapandemie en lockdown werden de in die periode gecomponeerde liedjes nu pas voor deze plaat “Cherchez La Femme” opgenomen en uitgebracht. Voor ze aan haar solocarrière begon maakte Karyn Oliver gedurende een tiental jaren deel uit van de folkformatie ‘No Fuss And Feathers’. Als haar muzikale invloeden en voorbeelden noemt zij o.a. de zangeressen Joan Osborne, Emmylou Harris, Eva Cassidy en Mary Chapin Carpenter.

Ter afsluiting gaan we nog even terug naar de liedjes op deze nieuwe plaat. Naast de twee songs die u leerde kennen via de video’s bij deze recensie willen we toch ook nog even wijzen op andere heel sterke nummers zoals het rockende “Jenny”, de ballads “In Galveston”, “Skeleton” en de door knap saxofoonwerk van Lynn Ligammari ondersteunde song “All Clear” met een speciale vermelding van onze twee zeer mooie favoriete liedjes “The Game” en “Dance With Me”.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: KARYN OLIVER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.