THE MONTVALES – BORN STRANGERS

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

De roots van de Amerikaanse zangeressen Sally Buice en Molly Rochelson liggen in Knoxville, Tennessee maar voor de oprichting van hun folksongs brengende duo ‘The Montvales’ verhuisden ze in 2019 allebei naar Cincinnati, Ohio. Daar hebben ze toen hun eerste plaat “Heartbreak Summer Camp” opgenomen. Vijf jaar na de release van dat debuutalbum komen de dames nu met een tweede plaat op de proppen. Titel van het nieuw verschenen album is “Born Strangers” met twaalf door beide zangeressen gecomponeerde nummers.

Wij selecteerden de titeltrack “Born Strangers” en het albumafsluitende nummer “Through The Night“ voor de twee video’s bij dit verhaal. Molly Rochelson speelt op akoestische gitaar en Sally Buice op banjo tijdens het zingen van deze liedjes, terwijl de overige instrumentatie verzorgd wordt door Holden Bitner op cello, Josie Toney op viool, Alex Lyon op basgitaar, Hank Long op piano en keyboards, Eddy Dunlap op pedal steel en Aaron Goodrich op drums. Het album werd opgenomen in de ‘Tractor Shed Studio’ in Nashville, Tennessee met Mike Eli LoPinto, een gitarist uit de begeleidingsband van countryster Chris Stapleton als producer.

Folk- en door banjo- en pedal steelklanken gekenmerkte countryliedjes wisselen elkaar mooi af op “Born Strangers” en bluegrassy banjospel typeert de openingstrack “Woman Of God”. Trouwe muziekfans zullen in dit harmonieus samenzingende duo wellicht terechte gelijkenissen bemerken tussen ‘The Montvales’ en de Zweedse zusjes Johanna en Klara Söderberg van ‘First Aid Kit’, mede dankzij nummers als “Empty Bedrooms”, “Above The Tennessee”, “Lou”, “Bad Faith”, “New Year’s Eve” en het ijzersterke “Ghost Show”. Als hun muzikale toekomst parallel kan lopen met dat Scandinavische duo ziet het er de volgende jaren volgens ons zeer goed uit voor ‘The Montvales’.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE MONTVALES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.