ZIMMERMAN – LOVE SONGS

Artiest info
Website
facebook
Label: PIAS Recordings

Foto : Eva Vlonk

We hadden hier nog maar net een plaat van de Belgische ‘Loverman’ die “Lovesongs” heette en zie, hier is alweer een andere Belgische man die ‘Zimmerman’ als artiestennaam heeft en ook een plaat heeft opgenomen die eveneens “Love Songs” als titel kreeg. Deze ‘Zimmerman’ is het alter-ego van Simon Casier die in het dagdagelijkse leven ook actief is als bassist bij de indierockformatie ‘Balthazar’ waar hij het podium deelt met Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Michiel Balcaen en Tijs Delbeke.

Simon Casier is ook het lief en zelfs volgende zomer de toekomstige echtgenoot van zangeres Noémie Wolfs die van 2010 tot 2015 de leadzang verzorgde bij ‘Hooverphonic’ en nu al een tijdje optreedt als soloartieste met drie albums “Hunt You” (2016), “Lonely Boy’s Paradise” (2020) en “Wild At Heart” (2023) op haar conto. Op zijn op 14 februari (Valentijntjesdag) uitgekomen soloplaat “Love Songs” uit ‘Zimmerman’ zijn liefde voor Noémie Wolfs al meteen in de allereerste song die dan ook gewoonweg “Noémie” heet en met deze tekst begint: ‘music was my first love and it will be my very last, but that doesn’t mean that I don’t love you. Noémie, Noémie, I’m asking you to marry me’. Kan het nog romantischer? Noémi heeft dan ook volmondig ‘ja’ geantwoord op deze smeekbede.

Simon Casier debuteerde als soloartiest met het album “The Afterglow” in 2016 en hij had begin 2023 als opvolger met “Wish You Were Here” al een ontroerend album opgenomen dat één groot eerbetoon was aan zijn in januari 2019 overleden broer Wannes, toen amper 34 jaar oud. Deze nieuwe plaat “Love Songs” moest iets heel anders worden. Ze moest vooral als romantisch en over de liefde handelend worden beschouwd zonder echter te goedkoop of te sentimenteel over te komen. De twee songs die we hier op de video’s hebbben toegevoegd illustreren het bereiken van dit muzikale doel met de liedjes “How Much I Love You” en “Perfect Guy” waarop Noémie Wolfs een stukje meezingt.

Van de in totaal tien tracks tellende lijst kunnen we nog wel enkele topsongs selecteren die het in de nabije toekomst als singles misschien ook wel tot in de hitlijsten kunnen schoppen. Daarbij tippen wij voornamelijk op de songs “Other Plans”, de zachtjes op steeldrumklanken voortkabbelende liedjes “Doing Nothing” en “Hold Me Closer” en de heerlijke albumafsluiter “Falling In Love”, iets wat we allemaal beter zouden doen dan oorlogjes uitvechten. Het zou een veel betere wereld voor allen zijn.

(valsam)