JOYOUS– JOYOUS

Artiest info
Website
facebook
Label: Hyperspace Records
 

‘Joyous’ is de naam van een nieuwe debuterende pop- en rockmuziek brengende formatie uit New York die weliswaar al in 2015 werd opgericht. Ze brengen nu hun eerste album op de markt onder de toepasselijke titel “Joyous”, daarmee refererend naar hun leadzangeres en songtekstenschrijfster Joy Maniscalco-Pratt, de levenspartner van de in deze groep meespelende songschrijver, bassist en mondharmonicaspeler Randy Pratt, ex-lid van o.a. rockgroepen ‘Cactus’, ‘The Lizards’ en ‘Star People’. Voormalig ‘The Lizards’-gitarist en audio-engineer Patrick Klein en ex-‘Star People’-drummer Phil Weiss zijn de twee andere permanente bandleden van deze kersverse nieuwe formatie ‘Joyous’.

Het dertien tracks tellende debuutalbum “Joyous” werd in de ‘Electric Randyland Studios’ van Randy Pratt in Manhassett, Long Island, New York opgenomen met de muzikale bijstand van een hele reeks New Yorkse gastinstrumentalisten op gitaren, piano en keyboards of op enkele nummers meezingend als backing vocalisten. Het doel van deze groep is het maken van muziek en nummers met een positieve ‘feel good’-boodschap zoals ze bbijvoorbeeld doen in het op de bijgaande video te beluisteren nummer “Fun”.

Het in totaal net iets meer dan 40 minuten durende album herbergt nog zo’n paar catchy deuntjes zoals openingstrack “Midtown Afternoon”, “Stuyvesant Town”, het als iets van ‘Blondie’ rockende “Luxury” of het door synthesizerklanken ingeleide “Electric Kiss”. Die gelijkenissen met het werk van de jonge Debbie Harry en ‘Blondie’ duiken daarna nog wel een paar keer op in nummers als “Somedays” en “Captured”. Ook het knap georkestreerde “In The Dark” en de zeer speciale coverversie van de ‘Rolling Stones’-klassieker “Out Of Time” mag er wat ons betreft zeker wel bijhoren. Leuk ‘Joyous’-debuutalbum!

(valsam)