CINDY LAWSON – DON’T COME CRYING TO ME (EP)

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Rum Bar Records / High Fidelity Recording

“Don’t Come Crying To Me” is de titel van een zes nummers tellende EP van de in 1985 debuterende Amerikaanse rockzangeres en songschrijfster Cindy Lawson uit Minneapolis, Minnesota. Dankzij haar reeds vier decennia durende carrière als rockmuzikante wordt zij als een levende legende in de lokale muziekscène beschouwd.

Cindy Lawson begon haar muzikale carrière als bandlid van de ‘all-female’ indie rockgroep ‘The Clams’. Ze is geen artieste om zonder handschoenen aan te pakken en een paar scheenlappen zouden ook niet misstaan om aan deze wild om zich heen springende ruige rockchick te kunnen weerstaan.

Deze EP is de opvolger van de in mei 2022 uitgebrachte soloplaat “New Tricks” waarmee ze op heel wat airplay kon rekenen bij de rockradiostations in de Verenigde Staten. Het gaat er in elk geval heel stevig aan toe in de meeste nummers op dit minialbum zoals u zelf kunt vaststellen in de eerste video waarop ze de titeltrack “Don’t Come Crying To Me” live brengt.

Ook de volgende songs “Screamin’ White Jesus” en “Go Find Another Heart To Break” schoppen op deze EP behoorlijk wild om zich heen. Voor het vierde nummer “I’ll Be Around” gaat het tempo een heel klein beetje naar beneden maar het blijft toch nog altijd een vrij punkerige track in de stijl van de jonge Chrissie Hynde en haar band ‘The Pretenders’.

De enige tragere song op deze plaat is de countryrocker “What If She Followed Him To Nashville”, dus hebben we besloten om dat nummer maar aan deze recensie toe te voegen op de tweede audiovideo. Daarmee zijn we met het punkrocknummer “I Don’t Want You Anymore” trouwens al aanbeland bij het einde van dit korte cd-tje dat misschien wel de voorbode is van een volgend volwaardig studioalbum.

(valsam)