SLOPPY DRUNK: R&B ROCKERS - V.A.

Artiest info
Website
facebook
 

We hadden hier onlangs al een recensie afgeleverd over het album “Booze Party: The Rockers” dat uitgegeven werd door het retroplatenlabel ‘Atomicat Records’ ter gelegenheid van de 90e verjaardag van het einde van de zogeheten ‘drooglegging’, de periode toen in Amerika van 1920 tot 1933 een algemeen verbod werd uitgevaardigd om de productie, de import, het transport en de verkoop van alcoholische dranken bij wet aan banden te leggen.

Ook het bevriende retrolabel ‘Koko-Mojo Records’ wilde niet achterblijven en besloot om eveneens zo’n verzamelalbum met liedjes over die alcoholloze periode uit te brengen. “Sloppy Drunk: R&B Rockers” is de titel van deze compilatieplaat met in totaal 29 aan sterke drank gelieerde songs. Vooraleer tot de beluistering van het album over te gaan wensen ze ons bij ‘Koko-Mojo Records’ nog een welgemeende ‘Bottoms Up, Cheers, Prost, Santé, Salud, Schol, Cin Cin, Skål and Saúde’ toe oftewel een gezondheidswens in negen verschillende talen.

De nummers die we op deze plaat kunnen terugvinden worden zo goed als allemaal in rock’n’roll-stijl uitgevoerd en ze dateren ook allen uit de periode van 1941 tot 1959, stokoude opnamen die zeker niet allemaal de tand des tijds hebben overleefd, ondanks de uitstekende geremasterde geluidskwaliteit. Traditioneel krijgen we ook hier weer voornamelijk obscure liedjes aangeboden van even obscuur kinkende vertolkers en groepen. Bij ondergetekende klinken enkel de namen van ‘The Platters’, Sonny Boy Williamson, Wynonie Harris en Jerry Butler nog enigszins vertrouwd in de oren, maar van alle overige uitvoerders had ook ik nog nooit eerder gehoord.

Om u een idee te geven over het soort muziek dat op deze compilatieplaat te horen is hebben we er twee nummers uit geselecteerd voor de bijgaande audiovideo’s. Eerst hoort u ‘Jerry Butler And The Impressions’ met hun song “Sweet Was The Wine” en daarna volgen ‘The Platters’ met het nummer “Beer Barrel Boogie”. Voor een kennismaking met de resterende tracks kunnen we een beluistering of de aanschaf van dit leuke oldies-album warm aanbevelen. Daarbij kunt u wat ons betreft gerust een glaasje alcoholische drank nuttigen, maar hou het met mate. Cheers!

(valsam)