ROCKIN’ ROLLIN’ USA: CANADA VISIT 02 – TEENAGE BOOGIE - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
Label: Pan American – Rockstar Records

We blijven hier maar bestookt worden met nieuwe compilatieplaten van obscure oude rock’n’roll-liedjes die werden samengesteld door Dee Jay Mark Armstrong. De man lijkt onvermoeibaar als het er op aankomt om songs uit de oude doos te verzamelen voor alweer een nieuwe serie rond een specifiek thema.

“Rockin’ Rollin’ USA: Canada” is de nieuwste worp die handelt over de geschiedenis van de rock’n’rollmuziek in Canada. Met ‘Visit 02: Teenage Boogie’ zijn we dus al aanbeland bij de tweede cd in deze reeks. 28 liedjes uit de periode van 1956 tot 1963 kregen een plaatsje op deze verzamelaar en ook nu zijn zowel de meeste artiesten als de meeste songs onbekend maar toch ook wel heel goed in het bedoelde muziekgenre.

Alle digitaal naar een uitstekende kwaliteit geremasterde nummers werden destijds in Canada uitgebracht op lokale platenlabels zoals ‘Artic’, ‘Sparton’, ‘Canatal’, ‘Teen-Age’ en ‘Tundra’, labels die al lang niet meer bestaan maar indertijd wel bepalend waren voor wat de Canadese muziekliefhebbers te horen kregen.

En dat het er in die tijd behoorlijk swingend aan toe kon gaan willen we hier aantonen met de twee liedjes die we op de bijgaande video’s hebben bijeengebracht. Eerst hoort u de albumopener “Eeny-Meeny Miney Moe” van ‘Bob And Lucille’ uit 1959 (de Lucille in kwestie was de later internationaal zeer populair geworden televisiester Lucille Starr) en daarna krijgt u ook nog het vier jaar later op de Canadese markt verschenen liedje “Your True Love” van ‘Frank Rondell & The Chancellors’ dat op deze verzamelplaat als laatste song te horen is. Voor het overige aanbod zult u deze ‘Teenage Boogie’-cd in huis moeten halen, maar dat kunnen we dan eigenlijk ook alleen maar aanraden.

(valsam)