MAPLE RUN BAND – USED TO BE THE NEXT BIG THING

Artiest info
Website
facebook
Label: Mud River & Birmingham

De ‘Maple Run Band’ is een in 2019 opgerichte rootsrockgroep uit de Amerikaanse staat Vermont in de noordoostelijke streek New England. De vier bandleden zijn zanger-frontman, gitarist, pianist, organist en songschrijver Trevor Crist, drumster en backing vocaliste Nicole Valcour, elektrisch gitarist Bill Mullins en bassist John Spencer. Trevor Crist en Nicole Valcour maakten voorafgaand aan het oprichten van de ‘Maple Run Band’ beiden gedurende meerdere jaren deel uit van de ritmesectie van de alt.countrygroep ‘Construction Joe’.

Hun folk-, alt.country- en Americana-songs werden gebundeld op een in november 2022 gereleasede plaat die ze ietwat cynisch getiteld hebben als “Used To Be The Next Big Thing”. Dat is de opvolger van hun in 2020 verschenen en naar de bandnaam getitelde debuutalbum met voornamelijk rond akoestische gitaar gecomponeerde songs.

Voor de opname van dit nieuwe album heeft de ‘Maple Run Band’ twee gastinstrumentalisten in de studio ‘The Carriage Barn’ in Sterling, Vermont uitgenodigd: David Kammerer van ‘Construction Joe’ die banjo speelt op de nummers “Loretta” (zie 2e lyrics-video) en “Mud River” en cellist Nelson Caldwell die meespeelt op de drie tracks “Next Big Thing”, “Loretta” en “Sunny Day”. Singer-songwriter Trevor Crist nam ook de honneurs waar als albumproducer van deze uit tien vlotjes in het gehoor liggende deuntjes samengestelde plaat.

Het waren de resultaten van het songschrijverschap van Trevor Crist die tot de start van de nieuwe band hebben geleid. Zelf beweert hij zich bij het componeren van zijn nummers vooral te hebben laten inspireren door het werk van artiesten als John Prine, Joni Mitchell en Billy Joe Shaver. Dat frontman Trevor Crist heel mooie liedjes kan schrijven bewijst hij op dit album in swingende uptemposongs als “Used To Be The Next Big Thing”, “Loretta”, “Tumbleweeds” en “Tears Of A Fool”. Maar dat doen ze zeker ook in de melancholische en melodieuze ballads “Birmingham” (zie 1e audiovideo), “Still Believe” en “Damned Old Song” waarin Trevor Crist knap samen zingt met Nicole Valcour die daarna ook nog even de lead vocals voor haar rekening mag nemen in de song “Mud River”.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: MAPLE RUN BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.