BRETT SPAULDING – BREAKLESS HEART (EP)

Artiest info
Website
facebook
 

Brett Spaulding uit het Canadese Calgary, Alberta was jarenlang actief als een sessiegitarist voor andere artiesten. Hij speelde daarbij ook als frontman bij ‘The Brett Spaulding Trio’ en ‘Brett Spaulding & The Psychic Spies’. In 2018 probeerde hij voor het eerst om als soloartiest door te breken met zijn debuutalbum “Livin’ To Play”. Daarvoor heeft hij nu vijf jaar en een covid-pandemie later een opvolger klaargestoomd in de vorm van een zes liedjes tellende EP die als “Breakless Heart” gedoopt werd.

Voor de sound die hij geselecteerd heeft voor zijn muziek op deze plaat ging hij te leen bij bands als ‘The Black Keys’, ‘The Beatles’, ‘The Rolling Stones’ en nog heel wat anderen. In een muzikale mix van al die invloeden brengt hij op dit minialbum zijn zes zelfgeschreven nummers. Twee daarvan hebben we voor de hieraan toegevoegde video’s weerhouden, met name de albumtitelsong “Breakless Heart” en de openingstrack van de plaat “One In The Head” over de vele terugkerende gedrogeerde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.

Beide nummers werden reeds als singles aan het album voorafgestuurd en met de song “Let Love In” is er eind vorig jaar zelfs al een derde single verschenen. Of dat lot ook nog beschoren zal zijn voor de drie resterende songs op deze EP zal de toekomst moeten uitwijzen, maar het soulvolle “Razor Wire”, het bluesnummer “All Things” over een aflopende relatie en de rockende afsluiter “Weaponized Love” hebben daar naar onze bescheiden mening alleszins voldoende potentieel voor.

(valsam)

 

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: BRETT SPAULDING
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.