DONOVAN PLANT AND THE LEAFS – NIGHT FEEL GOOD (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Angel Blossom Records

Vooraleer in 2011 aan een muzikale carrière te beginnen was Donovan Plant uit San Francisco gedurende bijna twee decennia actief als privé-detective. Dat werk en het leven in de stad inspireerde hem toen om muziek te gaan componeren en om zich te gaan profileren als country-, pop- en rockartiest. Zelf zegt hij daarbij geïnspireerd te worden door de muzikale realisaties van artiesten als ‘The Cars’, Jackson Browne en David Bowie.

In 2018 richtte hij als singer-songwriter en gitarist de formatie ‘Donovan Plant & The Leafs’ op met leadgitarist Jason Rojek, bassist Mike Henry en drummer Lliam Hart. In die hoedanigheid brachten ze drie EP’s uit: “Be With You” in 2011, “City Lights” in 2018 en nu een drie tracks tellende EP onder de titel “Night Feel Good” wat ook de titel is van één van de songs op dit door Trent Berry geproducte 12 minuten durende cd-tje.

De andere twee nummers zijn het soulvolle maar zeer korte “Grow” dat tijdens de coronacrisisperiode tot stand kwam en waarmee begonnen wordt op de EP en het catchy rockende “White Wolf” waarmee afgesloten wordt op dit minialbum. De door Donovan Plant sinds meer dan dertig jaar geleden geschreven titeltrack-ballad “Night Feel Good” staat er dus netjes tussenin. Hij gaat er prat op dat hij al twee keer heeft mogen optreden voor de gedetineerden in de beruchte gevangenis van ‘San Quentin State Prison’. Toch hoopt hij dat er naar aanleiding van zijn platenwerk wat meer positieve respons zal gaan komen van muziekliefhebbers die zich buiten de gevangenismuren bevinden.

(valsam)