SADIE’S GENTLEMEN’S CLUB – VISIT 05: BRANDED - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook

In de serie verzamelplaten “Sadie’s Gentlemen’s Club” die uitgegeven wordt door het retroplatenlabel ‘Atomicat Records’ hebben we hier bij ‘Rootstime’ in de voorbije maanden al stilgestaan bij ‘Visit 01: Lover’, ‘Visit 02: Flirtin’, ‘Visit 03: Taboo’ en ‘Visit 04: Ectasy’. Met de plaat ‘Visit 05: Branded’ die we hier nog even onder de loep nemen komt er een waardig einde aan deze reeks met alweer dertig liedjes waarin muziekgenres als popcorn, twist, pop, swing, R&B, rockabilly, rock en blues aan bod komen.

‘Sadies Gentlemen’s Club’ was ook bekend als ‘The House Of Sin’, een voornamelijk door heren van stand bezochte club of oord van verderf waarin schaars (of niet) geklede dames voor het door die bezoekers gewenste entertainment zorgden, al dan niet met zingen of dansen. Het gezegde dat muziek de zeden verzacht wordt op deze vijfde verzamelaar nogmaals geïllustreerd door de songkeuze die samensteller Dee Jay Mark Armstrong voor deze laatste plaat heeft gemaakt.

Of deze liedjes ook bij u nog lustgevoelens kunnen opwekken valt misschien toch te betwijfelen, maar dat dit een 60 à 70 jaar geleden ietwat anders was kunnen we wel goed begrijpen. U kan de test zelf eens doen bij het beluisteren van de twee liedjes die we op de video’s hebben meegegeven. Eerst hoort u het nummer “Nobody Loves Me Like You” van ‘The Flamingos’ uit 1960 en op de tweede video ziet en hoort u het ultieme sekssymbool Marilyn Monroe kreunen en kronkelen bij het zingen van het liedje “I Wanna Be Loved By You”.

Hoewel de liedjes die ze brengen nooit echt tot hits zijn uitgegroeid vinden we op deze verzamelplaat toch weer enkele namen terug van artiesten en groepen die het later wel erg ver hebben weten te schoppen. Daarbij denken we dan voornamelijk aan artiesten als Charlie Blackwell, B.B. King, Nina Simone, Ike Turner, Dinah Washington, Chubby Checker, Ray Charles en ‘The Drifters’. Aangezien dit de laatste plaat was in deze serie kijken we ook met belangstelling uit naar wat voor nieuws er in de volgende weken en maanden nog allemaal uit de mysterieuze koker van het onvolprezen ‘Atomicat Records’ zal komen.

(valsam)