SADIE’S GENTLEMEN’S CLUB – VISIT 03: TABOO - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook

Opwindende muziek die door platenlabel ‘Atomicat Records’ omschreven wordt als ‘titty-shakers, popcorn, twist, pop, exotica, space-age, swing en blues’. Dat is wat samensteller Mark Armstrong ons belooft voor de dertig liedjes die stammen uit de 22 jaar durende periode van 1941 tot 1963 en die hij heeft geselecteerd voor het derde album “Visit 03: Taboo” in de rond het thema seks toepasbare serie “Sadie’s Gentlemen’s Club”.

Op de twee vorige compilatielbums kregen we zo al telkens 30 nummers en er werden er blijkbaar nog heel wat meer in het muziekarchief gevonden want deze derde cd brengt ons nog maar halverwege de volledige reeks die uit vijf dergelijke verzamelplaten bestaat. “Visit 03: Taboo” verschijnt in maart op de officiële platenmarkt en telt dus alweer dertig geremasterde opnamen van songs die de lusten zouden moeten helpen opwekken bij zowel mannen als vrouwen.

Over een taboe wordt meestal niet gesproken en er waren in de jaren ’50 en ’60 tal van onderwerpen die enkel in de intimiteit van de huiskamer over de tongen gingen. Als we de titels van de songs op dit album wat nader bekijken door onze bril van de 21e eeuw, dan valt het allemaal nogal mee met taboe-onderwerpen. Hoewel titels als “Let’s Drink Some Whiskey”, “Shake It”, “The Whipmaster”, “Moanin’ At Midnight” of ”Slave Girl” niet zoveel aan de verbeelding overlaten. Maar we vermoeden toch eerder onschuldige taferelen bij songthema’s als “Big Girls Don’t Cry” van ‘The Four Seasons’ of “Working For The Man” van Roy Orbison with the Bob Moore Orchestra, twee van de bekendere liedjes die u allebei kunt beluisteren op de bijgevoegde video’s.

‘Sadie’s Gentlemen’s Club’ is ook gekend als ‘The House Of Sin’ en daar kunnen liedjes als “Blue Mambo”, “Shake It”, “Dangerous Lover”, “Taboo” of “Too Darn Hot” dankzij de danspasjes van schaars geklede dames wellicht toch voor wat opwinding zorgen. Indien u uw eigen weerstand tegen al dit sexy gedoe eens zou willen testen, dan raden we u aan om de cd’s in deze serie in huis te halen en ten gepaste tijde naar deze songs te luisteren om te kijken hoe uw fantasieën tegenwoordig op al dit fraais reageren. Als u daar nog altijd voldoende tevreden over bent, dan raden wij u aan om ook uit te kijken naar de binnenkort nog volgende compilaties “Visit No. 4: Extasy” en “Visit No. 5: Branded”.

(valsam)