SEVEN STARS OVER SICILY – THE ENDLESS SEA

Artiest info
Website
facebook
Distr.: Coast To Coast
info: Hans Broere Promotions

‘Seven Stars Over Sicily’ is de wat mysterieus aandoende naam van een zeskoppige band uit Rotterdam die is samengesteld uit zanger Daniël Blokker, gitaristen Conrad Freling en Jeroen Wessels, bassist Roger Groen, keyboardsspeler Robert Giesselbach en drummer Steven van Wees. Ook de nummers die ze hebben opgenomen op hun album “The Endless Sea”, de opvolger van debuutplaat “And Here Comes The Night” uit 2018, beschikken over een mysterieuze gloed en zijn eerder soundscapes waarop gastmuzikanten klanken van violen en andere strijkinstrumenten toevoegen aan het geluid van de band.

De plaat herbergt tien nummers en enkele daarvan doen bij ons gelijkenissen opduiken met de muziek van een band als ‘Tindersticks’ in een aantal tracks en met de sound van een groep als ‘Beach House’ in andere liedjes. Oordeelt u vooral zelf via het beluisteren van de twee nummers op de bijgesloten video’s van de singles “Coldness Within” met vrouwelijke zang van Janine van Osta en “Ghostdancer”, een visuele bloemlezing van schilderijen die gemaakt werden door de broer van leadzanger Daniel Blokker.

Zelf omschrijft de band hun muziek als ‘maritime noir’ en ook wel als ‘ocean disco’, twee definities die we ook wel menen te kunnen herkennen in nummers als “The Loner & The Lifeguard”, “Secret Lullaby”, “Strange Infatuation” en slottrack “Across The Borderlines” waarbij Merle ‘Mone’ Sinnel meezingt of bij de onder begeleiding van een uptempobeat gebrachte songs “New York City” en “Pictures Of Anguish”. Het is toch wel even wennen aan het geluid van ‘Seven Stars Over Sicily’ maar een paar keer geconcentreerd luisteren naar het album “The Endless Sea” zal u toch wel overtuigen van het muzikale talent van deze Rotterdamse formatie.

(valsam)

6 november 2021: Prinses Theater, Rotterdam, NL (CD-Release)