--> JAX HOLLOW - LIVING ROOM CONCERT @ BED'N BLUES, HALEN - 15.09.2022

Het in maart 2021 uitgebrachte album “Underdog Anthems” is de in eigen beheer opgenomen debuutplaat van de Amerikaanse singer-songwriter en gitariste Jax Hollow. Zij is momenteel een ambitieus nieuw talent uit Nashville, Tennessee dat op haar paspoort de officiële naam Jess LaCoy heeft staan en geboren is in New England, Massachusetts. Ze studeerde twee jaar geleden af aan het befaamde conservatorium ‘Berklee College Of Music’ in Boston, Massachusetts. Haar muzikale dada is het spelen van stevige rock’n’roll-nummers die ze zelf heeft gecomponeerd. Tel daarbij haar knappe warme stemgeluid en haar leuke verschijning en u weet meteen waarom we deze jongedame hebben uitgenodigd voor een exclusief optreden in de inmiddels al wat beroemde ‘Living Room’ van ‘Bed’n Blues’ in het Limburgse oord Halen, de thuishaven van uw geliefde ‘Rootstime’-webmagazine.

Op donderdag 15 september 2022 stond Jax Hollow daar op het podium als soloartieste, hetgeen niet onvoorwaardelijk wil zeggen dat het om een intimistische optreden ging want ze begeleidde zichzelf met een elektrische gitaar ‘Fender Stratocaster’, een ‘loop station’ en wat extra elektronische percussieinstrumenten waarmee ze soms zelfs behoorlijk luid uit de hoek kwam. Haar ‘Living Room’-optreden is het enige in België en kadert in een uitgebreide tournee die Jax Hollow in september op diverse podia van Duitse concertzalen en clubs zal brengen.

Door haar keuze om de liedjes van haar debuutalbum solo te komen brengen verschilt de ‘output’ nogal sterk van de sound die ze samen met haar manager en drumster Angela Lese en bassist Peter Baltes op de plaat heeft gerealiseerd, daarbij vocaal ondersteund door backing vocalisten Amanda Broadway en Yvonne Smith. De meeste songs van het door Michael Wagener geproducete album “Underdog Anthems” werden bij dit optreden zeer vastberaden, puur en naakt gepresenteerd op een overtuigende wijze die de grote songschrijverscapaciteiten van Jax Hollow extra onderstreept.

In haar nummers incorporeert Jax Hollow kenmerken uit de klassieke rockmuziek en mixt ze deze met elementen uit de Americana- en bluesmuziek die ze met haar virtuoze gitaarspel rijkelijk aankleedt. Het optreden in de ‘Bed’n Blues Living Room’ bestaat uit twee sets met voor de pauze negen nummers waarvan er vijf uit haar nieuwe cd “Only The Wild Ones” kwamen en na de pauze kregen we nog acht andere songs waaronder vier covers en nog enkele nummers uit het toekomstige album. Met de nieuwe song “Renegade Season” als bonusnummer werd er een leuk einde aan deze knappe performance gebreid.

Voor wie dit unieke optreden gemist zou hebben is er in de loop van 2023 een nieuwe gelegenheid om haar met haar vaste bandleden aan het werk te zien. Ze zal dan ook de songs uit haar tweede album komen voorstellen, een plaat die ze net voor de afreis naar Europa heeft afgewerkt en die in de lente van 2023 zal worden uitgebracht. Dat album werd opgenomen in de ‘Sound Emporium Studios’ in Nashville waar ook het recente album “Raise The Roof” van Robert Plant & Alison Krauss werd opgenomen, iets waar Jax Hollow toch zeer trots op is. De juiste data van de toekomstige Europese concerten in 2023 zullen we u later via deze site meedelen als ze officieel bekend zijn.

(valsam)

SETLIST
Part 1: / Wanted Woman (U.A.-cd) / Wildflower Girl In Blue (new cd) / Stepping Stone (new cd) / Rebound (U.A.-cd) / Only The Wild Ones (new cd) / You Didn’t Hear The Redwood (new cd) / Pickup (U.A.-cd) / Drift Together (U.A.-cd) / Ride Or Die (new cd)

Part 2 : ComeTogether (Beatles-cover) / Love Me Like A Man (Bonnie Raitt-cover) / Episode 9 (new song – not on new cd) / High Class Bitch (U.A.-cd) / The American Girl (Tom Petty-cover) / Good Times Bad Times (Led Zeppelin-cover) / Ventriloquist (new cd) / Wolf In Sheep Skin (new cd)

Bonus : Renegade Season (new cd)