ARTUR MENEZES - WESPELAAR - 19/08/22

Bluesrockgitarist ARTUR MENEZES werd in 1985 geboren in Fortaleza, in het noordoosten van Brazilië. Zijn muzikale carrière begon in 2001 en sinds 2016 heeft hij Los Angeles als uitvalsbasis. Het grote publiek leerde hem kennen toen hij in 2018 de Gibson / Albert King Award for Best Guitarist won en derde werd op de IBC. In 2019 mocht Menezes optreden tijdens Eric Clapton’s Crossroads Guitar Festival, waarop enkel de beste gitaristen uitgenodigd worden.

In de periodes daarvoor toen hij nog in Chicago woonde, deed hij veel ervaring op door in jamsessies te spelen met o.a. John Primer, Charlie Love, The Silky Smooth Band, Linsey Alexander, Phil Guy, Brother John en Jimmi Burns. Ondertussen stond hij al op de affiche van een aantal grote festivals in zijn thuisland Brazilië. Bij ons is Menezes nog wat minder bekend, want hij was hier enkel in 2014 op het Augustiblues Fest. in Estland te zien, maar daar zal nu met het horen van het nieuwe album snel verandering in komen.

Menezes bracht al vijf albums uit, waarvan zijn laatste, "Fading Away" eind 2020 verscheen. Dit meesterwerk werd geproduceerd door Josh Smith en bevat bijdragen van Joe Bonamassa. Deze plaat bevat wederom zijn indrukwekkend gitaarwerk, zijn geïnspireerde zang en songwriting, in 10 originele composities. Het album is geproduceerd door Josh Smith en bevat gastoptredens van zowel Smith als Joe Bonamassa. Artur Menezes toerde voor de Covid-pandemie al een keer in Europa, maar in Wespelaar kon Rootstime voor het eerst met hem kennis maken.

 

ARTUR MENEZES @ SWING WESPELAAR - 20/08/22