THE CUCUMBERS – OLD SHOES

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

Noem je een plaat met zeven liedjes die in totaal 24 minuten duren nu een volwaardig album of een EP? Niet echt een dilemma maar toch een vraag die voor ons onbeantwoord is gebleven bij het beluisteren en schrijven van een recensie over de cd “Old Shoes” van de formatie ‘The Cucumbers’ uit het Amerikaanse Hoboken in de staat New Jersey. We opteren derhalve maar voor de omschrijving ‘minialbum’ voor dit schijfje.

Deze indiepopgroep werd in de jaren ’80 opgestart door zangeres-gitariste en songschrijfster Deena Shoshkes en haar banjospelende echtgenoot Jon Fried en de band werd daarna vervolledigd door de toevoeging van hun zoon Jamie Fried op drums en Rick Wagner op basgitaar. In die bezetting werd nu de plaat “Old Shoes” opgenomen in de ‘Magic Door Studios’ in Montclair, New Jersey door Ray Ketchum en geproducet door Deena Shoshkes ‘herself’. 

‘The Cucumbers’ hebben in de voorbije jaren hun oude platen geremastered en opnieuw uitgebracht, maar “Old Shoes” bevat enkel nieuwe nummers van het duo, de eerste songs na een twee decennia durende ‘sabbatical’ periode als ‘The Cucumbers’ hoewel ze beiden in die periode ook nog enkele soloplaten hebben uitgebracht en ook nog allebei hebben meegespeeld in de groep ‘The Campfire Flies’.

Op de video’s bij deze recensie hebben we twee tracks uit deze plaat geselecteerd ter beluistering: eerst hoort u de knappe als single uitgebrachte titeltrack “Old Shoes” en daarna volgt ook nog een audiovideo-weergave van de albumopeningssong “Gotta Start Somewhere”. Het nummer “Keep On Doing What You Do” wordt op een wat rauwere punkerige melodie gebracht en “Mr. Moon” is een op countrymuziek geënte kampvuurliedje. Een laatste hoogtepunt wordt ons daarna nog bezorgd dankzij het op een leuke melodie voortkabbelende nummer “Ready For You” en ook slotnummer “I’m Over That” mag van ons gerust nog eens passeren via de ‘repeat’-toets van onze stereo. 

Dat Deena Shoshkes een getalenteerde songschrijfster is wordt toch wel bewezen door het gegeven dat door haar geschreven liedjes in het verleden werden opgenomen door o.a. Dar Williams, Marshall Crenshaw en Jackson Browne en dat er ook meerdere van haar composities dienst hebben gedaan als deel van een soundtrack voor films en televisieseries. Of er op “Old Shoes” ook geschikt materiaal te vinden is om gecoverd te worden door andere artiesten zal de toekomst moeten uitwijzen.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE CUCUMBERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.